DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Prost: A Renault elveszítheti Sainzot

Az év nagy meglepetése volt, amikor Sainzot szezon közben átcsábították a franciák gyári alakulatához. Ez a megállapodás csak egy évig biztos, így Prost fél, hogy 2019-ben már máshol fog vezetni.

A francia gárda Jolyon Palmert menesztette az utolsó néhány futamra, és a Toro Rossótól orozták el a fiatal spanyol Carlos Sainzot. Az olasz istálló mindkét pilótáját lecserélte, mert Danyiil Kvjat is kikerült a csapatból, így teljesen új párossal fejezték be a szezont.

 prost-sainzrol-2017



Prost reméli, hogy meg tudják győzni a spanyolt a maradásról: „A Formula-1-ben vannak dolgok, amiket megtehetünk, és vannak, amiket nem. Akartuk Carlost, de tudtuk, hogy megvan az esély arra, hogy 2018 végén elveszítjük őt. Másrészről jelenleg arra sem vagyunk készek, hogy a világbajnoki címért harcolhassunk, tehát egy kis kockázatot néha be kell vállalni.”

A következő szezon befejezésekor Max Verstappen és Sebastian Vettel is elérhető lesz, talán erre is utalhatott Prost a következő mondatában: „2018 végén a piac ismét nyitott lesz. Meglátjuk, mi fog történni, de jelenleg nem a mi kezünkben vannak az ütőkártyák. Ez az igazság.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: