DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Megfúrhatja-e Stroll Kubicát?

A Williams még nem döntött arról, ki lesz Lance Stroll csapattársa 2018-ban. A pilótának ugyan elvileg nincs beleszólása, kivel dolgozik együtt, ám mégis tett egy utalást a jövő évre.

Egyelőre a fiatal kanadai azt mutatja a külvilágnak, hogy a legkevésbé sincs beleszólása abba, ki lesz a Williams másik versenyzője a jövő évben, ám annyit elárult, hogy csapatjátékost szeretne maga mellé. Azonnal szárnyra is kaptak a híresztelések, hogy valójában Stroll és édesapja mozgatja a szálakat a háttérből. A pénz nagy úr, de vajon ez gátat vethet-e Robert Kubica szerződtetésének?

A teóriák szerint ugyanis Strollék nem bánnák, ha nem lenne túlságosan gyors a csapattárs, hanem inkább olyan, aki verhető. Kubicával ez kevésbé teljesülhet, valamint egy tesztlehetőség már néhány héttel ezelőtt kútba esett a kanadai édesapa jóvoltából. Igaz, ez magyarázható azzal, hogy ne az ő pénzükön teszteljen a Williams két-három másik versenyzőt.

Valóban semmilyen beleszólása sincs Strollnak a pilótakérdésbe?


Felipe Massa elköszönt az istállótól múlt hétvégén, ám a Stroll melletti ülésért még többen is harcolnak. Az egyelőre favoritnak tűnő lengyel mellett még Szirotkin, Kvjat, di Resta és Wehrlein is versenyben van, de megjósolhatatlan, a valóságban mennyi beleszólása van a pilótakérdésbe Strollnak.

Kit szeretne csapattársnak az érintett? „Csapatjátékost akarok. Persze, az autót mi magunk vezetjük, de azért a pályán kívül egyáltalán nem gond, ha állandó, jó kapcsolat van a csapattársammal. Negatív csatákba nem szeretnék bonyolódni, de olyan társat akarunk, akivel egymást húzzuk egyre magasabbra, ettől lesz az ember egyre jobb pilóta” – nyilatkozta Lance Stroll.

„Ahogy dönt a Williams, azt elfogadom. Remélem, jó kapcsolatban leszek a csapattársammal. Oké, senki nem azért van a Formula-1-ben, hogy csak segítésen, de azért egyénileg mindkét félnek jó, ha segítőkész a kapcsolat” – tette hozzá a fiatal kanadai.

Ezek után remélhetjük, hogy a Williams döntése kizárólag szakmai lesz.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: