DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Két dolog kell a Red Bull 2018-as vb-esélyéhez

Christian Horner, az energiaitalosok F1-es csapatfőnöke szerint bizakodók lehetnek a következő szezont illetően, hiszen úgy érzi, az idei év utolsó negyedében valószínűleg övék volt a legjobb autó.

Meglehetősen felemás szezont teljesített 2017-ben a Red Bull Racing alakulata: bár három győzelmet és számos dobogós helyezést is szereztek, és különösen az idény utolsó szakaszában versenyképesnek tűntek a Mercedesek és a Ferrarik ellen is, eredményeiket gyakran befolyásolták a Renault erőforrásaival kapcsolatos meghibásodások akár kiesések, akár rajtbüntetések formájában. A franciák megbízhatósági gondjait elnézve nem csoda, hogy az energiaitalosok ellenzik a jövő évi hárommotoros szabályt, de Christian Horner szerint még így is esélyesek lehetnek a 2018-as világbajnoki címre, ha megtartják év végi formájukat és a Renault megoldja a problémákat:

redbull-ricciardo-verstappen-abudhabi-2017-1



„Ha megnézzük, hány pontot dobtunk el magunktól a motor megbízhatatlansága miatt, az érték közel van a 160-hoz. Az erőforrások megbízhatósági problémái komolyan érintettek minket” – mutatott rá a csapatfőnök a Sky Sports riporterének nyilatkozva. „Az év elején a karosszériát illetően sem volt megfelelő a teljesítményünk, de gyorsan rájöttünk a gondok eredetére és meg is oldottuk őket.”

„Az idén szerzett tapasztalatok megpróbáljuk jövőre hasznosítani, és jó okunk van optimistának lenni. Reméljük, a motorokkal kapcsolatos helyzet javulni fog, rengeteg ígéretet kaptunk arra, hogy ez így lesz. Viszont ami igazán biztató volt, az a szezon utolsó negyede. Miénk volt az egyik, ha nem a legerősebb autó. Ha ezt az RB14-re is át tudjuk ültetni, szorosabb csatára késztethetjük a Mercedest és a Ferrarit.”

Horner egyébként egy nagyon érdekes statisztikára is felhívta a figyelmet az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj leintését követően: „Az RB13-mal összesen 13 kiesést és 13 dobogót könyvelhettünk el!” – nyilatkozta, azaz a 13-as szám egyszerre hozott szerencsét és balszerencsét is a Red Bullnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: