DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Bottas tanult a brazíliai rajtjából

Valtteri Bottas Brazíliában a pole-pozícióból elveszítette a versenyt, miután Sebastian Vettel megelőzte őt a rajtnál. Wolff reméli, hogy Abu Dhabiban meg tudja tartani a finn az első helyet.

Közel áll a Mercedes egy újabb tökéletes versenyhétvégéhez, hiszen pilótáik a pole-pozícióból és az második rajtkockából vághatnak neki a futamnak. Ha minden így maradna, az tökéletes évzárás lenne a német alakulatnak, és Monza után ismét első és második hellyel távozhatnának egy hétvégéről, és 2016-hoz hasonlóan búcsúzhatnának el 2017-től is.

Pozitív lehet a csapatfőnök, Toto Wolff számára az is, hogy Valtteri Bottas ismét jó formát mutat: „Visszajött az önbizalma az utóbbi néhány versenyen, és láttunk tőle egy nagyszerű időmérőt.”

Az osztrák szakember a két héttel előtti eseményeket is felidézte: „A brazíliai rajtot helyre kell tennie magában. Ott az okozott neki gondot, hogy nem igazán látta a tükörben, hogyan helyezkedik Sebastian, és nem akart felesleges kockázatot vállalni. Talán ez egy más futam lesz számára.”

 wolff-bottas-tanult-a-rajtbol-2017



Wolff elmondta, mit csinált jobban Hamilton csapattársánál: „Sosem kételkedtünk Valtteri tempójában, a gyorsaságát az időmérőn ismét láthattuk. A nehézséget a gumik kezelése, és megfelelő tartományon tartása okozza. Ez jobban működött Lewisnál, habár neki sem egyszerű ez a feladat.”

„Nagyon fontos, hogy azt folytatja-e, amit az első félévben, és amit Brazíliában ismét elkezdett, és amit szombaton láttunk tőle, mert akkor nincs értelme gondolkodnunk máson” - beszélt a Mercedes csapatfőnöke arról, hogy milyen esetben tartaná meg a csapat a finnt 2019-re.

„Szeretünk Valtterivel és Lewisszal dolgozni, mert jól együttműködnek. Jó az összhang a csapatban, és nincs értelme változtatni, ha úgy folytatjuk, mint ahogy a jelenlegi helyzetünkben vagyunk” - zárta mondandóját Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: