DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: Kubica ezért nem írt még alá

Egyre több forrás biztos abban, hogy Robert Kubica már megállapodott két évre a Williams istállóval, ám egy bonyolult biztosítási ügy miatt nem került még véglegesen pont a kontraktusra.

A Motorsport szakírója, Mark Hughes egészen biztosan állítja, hogy a lengyel pilóta és a grove-i istálló megegyezése már megtörtént, csak a hivatalos bejelentés hiányzik, ennek azonban bürokratikus akadályai vannak egyelőre, de dolgoznak ezek elhárításán.

„Bár a 2018-as szerződés végleges aláírása még nem történt meg, egészen biztos vagyok abban, hogy a következő évben Robert Kubica fog vezetni a Williams-Mercedes istállónál. A szerződésnek egyelőre formai akadályai vannak, de ez vélhetően hamarosan elhárul” – írta Hughes.

Kubica visszatérése a küszöbön áll


„A késlekedés oka, egy Kubicához közel álló, meg nem nevezett forrás szerint a pénzről szól, de nem a csapat és a pilóta között. Tudni vélik, hogy a lengyel pilóta komoly pénzt kapott néhány évvel ezelőtt a biztosítójától, amikor úgy tűnt, hogy sérülése a karrierje végét is jelenti egyben. Most azonban ezt az összeget vissza kell fizetnie a biztosítónak, mivel a jelek szerint mégiscsak képes folytatni F1-es pályafutását” – tette hozzá Mark Hughes.

Most már csak annyi a kérdés, hogy az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén megtörténik-e a nagy bejelentés, vagy csak a tesztelés után rendeződnek el a bürokratikus akadályok? Kubica visszatérése mindenesetre a küszöbön áll és világszenzáció lenne.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: