DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Van, aki még örül is a Hondának

Az utóbbi időszakban tapasztalt számtalan Renault-meghibásodás miatt kivételes nyilatkozattal találkozhatunk. A Toro Rosso berkein belül ugyanis inkább várják a Honda érkezését és nem félnek.

Fernando Alonso figyelmeztetése nem mindenkit hatott meg a bikák fiókcsapatánál. Erről leginkább a Renault saját maga tehet, ugyanis az utóbbi néhány versenyhétvégén a francia erőforrás folyamatosan meghibásodik, ráadásul ellátási gondok is adódtak már, nincs elég alkatrész raktáron, ekkora veszteségre az év végén már nem számítottak.

Brendon Hartley (talán éppen ezért) nem is aggódik a jövő év miatt, szerinte teljesen rendben lesz a Honda, ráadásul annál, mint ami most van, csak jobb jöhet. Nemrég mind az új-zélandit, mind Pierre Gaslyt megerősítették a jövő évre is a Toro Rossónál, a csapat pedig a Renault-erőforrásról a japán egységre vált, ami jelenleg a leglassabb és legmegbízhatatlanabb. Igaz, utóbbi megállapítással a fiókcsapatnál néhányan már vitatkoznának.

Az utóbbi hetekben a Renault inkább elijesztette a Toro Rossót


„Az elmúlt két-három versenyen egyáltalán nem beszélhettünk megbízhatóságról, ami az erőforrásainkat illeti. Ugyanakkor a közös munka a Hondával egy óriási lehetőséget rejt magában mind nekem, mind a csapatnak, számunkra minden pillanata pozitív lehet” – nyilatkozta Brendon Hartley.

Hartley egyébként Danyiil Kvjat helyét vette át a Toro Rossónál, de az oroszt mindenképpen menesztették volna. „Úgy gondolom, nem én vagyok a legnépszerűbb ember most Oroszországban. De a döntést nem én hoztam, a Formula-1-ben néha születnek nehéz elhatározások is. A magam részéről nagyon örülök, hogy kaptam itt egy második lehetőséget” – tette hozzá az új-zélandi, aki közel tíz évvel ezelőtt egyszer már tesztelt a Toro Rossónak, feledhető eredménnyel.

A Honda számára pedig még inkább fontos lenne megmutatni, hogy 2018-ban már sokkal versenyképesebbek lesznek. A fejlődés látható az évad folyamán, de volt is honnan felzárkózniuk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: