DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen szerint idén elszúrták az esélyt

A Red Bull holland pilótája szerint ez a szezon az elvesztegetett esélyről szólt. Ugyanakkor semmiképpen sem megy a kukába egészen, mivel személyiségfejlődési szempontból fontos év volt.

Abu Dhabiban elköszön ettől a szezontól a Formula-1, több szempontból is rengeteg minden változott. Az új aerodinamikai szabályok mellett az erőviszonyok sem voltak teljesen azonosak. Utólag persze láthatjuk, hogy mind az egyéni, mind a csapatvilágbajnoki címet a Mercedes vitte el idén is, de közel sem olyan sétagalopp módjára, mint a korábbi három évben.

A Mercedes-Ferrari párharc könnyedén lehetett volna egész szezonban egy hármas csata a Red Bull-lal kiegészülve, de sajnos a bikák az első félévet eltékozolták ilyen vagy olyan okokból. Különösen Max Verstappen szenvedett a megbízhatósági problémáktól Belgiumig, az első kilenc versenyből ötször is kiállni kényszerült, utána pedig további két alkalommal.

Ezek többsége technikai problémából adódott, leginkább a megbízhatatlan TAG Heuer (Renault) erőforrás bizonyult kerékkötőnek, amelyik ráadásul tempóban is lassú volt. Ez Szingapúr után megváltozott, a Renault emelt a téten és ugyan a megbízhatóság továbbra is feledhető maradt, a motor sebessége látványosan feljavult, két futamgyőzelemre is elég lett a holland számára.

Max Verstappen szerint az évad eleje meghatározta, hogy nem harcolhattak a jobb helyekért év végén


„A szezonom összegezve? A két győzelmem feltétlenül pozitívum, de sajnos összességében azt mondanám, hogy az elszúrt esélyként tekintek vissza. Túl gyakran voltunk képtelenek célba érni, ezen jövőre feltétlenül javítanunk kell. Mindenképpen értékes év volt, karakterépítő. A legnehezebb pillanatokban pozitívnak kell maradni, márpedig idén ebből elég sok adódott” – nyilatkozta Max Verstappen.

„Hogy miért zárkóztunk fel ilyen jól év végére? Főképpen azért, mert sikerült pontosan beazonosítanunk, hol kell javítani az autón. A csapat pedig kiváló alkatrészeket tervezett, amitől az autó jelentősen feljavult. Nagyszerű munkát végzett idén a Red Bull. Kár, hogy az évad elején még nem voltunk tűzközelben, ugyanakkor látható, hogy a mi istállónk képes gyorsan felzárkózni” – tette hozzá a fiatal holland, aki minden körülmények között az összetett hatodik helyén végez év végén. Ez azt is jelenti, hogy mivel a csapatnak is biztos a harmadik helye már, tét nélkül csavarhat rá mindent és vívhat kemény csatákat Abu Dhabiban, akár nagy kockázatot is vállalva.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: