DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Fittipaldi lehet a következő brazil F1-es

Felipe Massa visszavonulása után hosszú évtizedek óta először brazil pilóta nélkül marad a Formula-1. Emerson Fittipaldi unokája azonban már ugrásra készen áll. Vajon ő lesz a következő?

Pietro Fittipaldi eltökélt szándéka, hogy a lehető legrövidebb idő legyen az F1-ben az az időszak, amikor a mezőnyben egyetlen brazil pilóta sincs. Emerson Fittipaldi huszonegy éves unokája azonban egyre jobb esélyekkel pályázik arra, hogy néhány éven belül megérkezzen a száguldó cirkuszba.

Ennek első lépése volt, hogy hétvégén megnyerte a Formula V8 3,5 bajnoki címét. Meg is kapta a lehetőséget, hogy a Porsche 919 hibrid LMP1-es autóját tesztelje Bahreinben vasárnap. Együtt körözött a Toyotába beülő Fernando Alonsóval, ráadásul gyorsabb is volt a kétszeres F1-es világbajnoknál.

Pontosan még nem tudja, hova lép tovább Fittipaldi, ugyanis az FV8 megszűnik. Mindenképpen együléses szériákban gondolkodik a fiatal brazil, a Porsche által felajánlott lehetőségre egyszeri alkalomként tekint. „A Formula-2 lehet a legnagyobb esély. Közben pedig folyamatosan fél szemmel az F1 irányába kacsintgatok” – tekintett előre Pietro Fittipaldi.

Pietro Fittipaldi szeme előtt már a Formula-1 lebeg


„Az F3,5 megnyerése nagyszerű, ezzel már a szuperlicenc szinte a kezemben van és a jövőbeli lehetőségeim is jócskán kinyíltak. Sajnos 2018-ban nem lesz a Formula-1-ben brazil pilóta, ilyen 1970 óta nem történt, amikor is nagyapám debütált. Keményen fogok dolgozni, hogy odaérjek. Nem csak az a célom, hogy jelen legyek, hanem hogy a brazil zászlót a dobogóra is felvihessem” – elemezte a helyzetet a fiatal brazil.

Fittipaldi egyébként nemcsak hogy gyorsabb volt Fernando Alonsónál a WEC újoncok tesztjén, hanem 1:42,275-ös idejével csak közel két másodpercet kapott az évek óta profiként versenyző Timo Bernhardtól.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: