DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen még nyújtaná a szezont

A Formula-1-es pilóták nagy része év végére már elfárad és várja a pihenést. Nem így Max Verstappen, aki csak most lendül bele. A záró futam előtt egyre éhesebb a holland, nem véletlenül.

A fiatal holland elmondta, hogy szerinte az alig egy hét múlva következő szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj túlságosan is hamar van és túl jó formában érzi magát ahhoz, hogy most pihenni vonuljon. Szíve szerint folytatná az évadot további versenyekkel, bár valószínűleg a Red Bull (és más istállók) szerelői nem feltétlenül osztják lelkesedését.

A háromszoros futamgyőztest az évad első felében rendre technikai hibák sújtották, így egyetlen harmadik helyezéssel kellett beérnie, miközben csapattársa futamgyőzelmet és számos dobogós helyet is szerzett. A szerencse forgandó, Belgium után Verstappenre mosolygott a szerencse, Malajziában és Mexikóban is nyert, az autó és a ő maga is remek formát mutat.

„Abu Dhabi a naptár utolsó versenye, de valójában nem is szeretném, hogy véget érjen a szezon. Ebben a pillanatban óriási tűz ég bennem, hogy még tovább folytassuk. Természetesen, a családdal töltött idő nagyszerű lesz a téli szünetben. Csak utána gondolok majd arra, hogy januárban újrakezdem az edzéseket, hogy majd tavasszal a szezonkezdésre tökéletes állapotba kerüljek” – írta saját weboldalán Max Verstappen.

Verstappen csúcsformában, nem állna le Abu Dhabi után


A húszéves holland természetesen nem akárhogyan szeretné befejezni az évadot. „Nyilvánvalóan egy igazán erős eredménnyel szeretnénk zárni az évet Abu Dhabiban. Tavaly ugyan az első kanyarban megperdültem, de utána kifejezetten jó versenyem lett. Eggyel kevesebbszer cseréltünk kereket, így nagy kihívás volt életben tartani a gumikat a végéig, de sikerült és negyedik lettem” – emlékezett vissza a Red Bull pilótája.

„Libabőrös leszek, amikor csak megnézem az idei győzelmeim felvételeit. Pompás pillanatok voltak, főleg a malajziai első helyem. Annyira sok rossz versenyem volt idén, amelyek után mindig csalódottan kellett hazakullognom. Aztán mindig új erővel utaztam a következő helyszínre, de újra és újra megtörtént, nem jó érzés. A győzelmek nagyszerűek, de mindig arra gondol utána az ember, hogy ezt a következő alkalommal is meg kellene ismételni” – tette hozzá Verstappen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: