DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Renault: Ádáz csatát vívunk a hatodik helyért

Szoros a harc a konstruktőri bajnokságban a középmezőnyben: mindössze pár pont van három istálló között, így a franciák gőzerővel készül a szezonzáróra, hiszen nekik még van tétje az utolsó futamnak.

Mindössze hat pont választja el a Toro Rossót, a Renault-ot és a Haast a világbajnoki összetettben. Mindhárom gárda célja a hatodik hely megszerzése lesz Abu Dhabiban, de a csapatok formáját látva erre talán a Renault-nak van a legnagyobb esélye. 

Cyril Abiteboul elmondta, miért nem veheti csapata félvállról a szezonzárót: „Ezt a versenyt felfoghatjuk egy külön bajnokságnak, mivel nagyon szoros harcot vívunk a Toro Rossóval és a Haasszal, és még semmi sem dőlt el. A hatodik pozíciótól a nyolcadik helyig bármelyikünk végezhet, így óvatosnak kell lennünk a felkészülésnél.”

 renault-adaz-csata



A Toro Rosso az utóbbi öt futamon csupán egy pontot szerzett, míg a Renault hetet zsebelt be, most azonban egy versenyen kellene öt egységgel többet hazavinniük legfőbb riválisuknál. Abiteboul szeme előtt ez a cél lebeg: „Bele kell kalkulálnunk, hogy támadnunk kell, mert öt ponttal többet kell szereznünk a Toro Rossónál a hatodik hely megszerzéséhez, de azt sem árt figyelembe vennünk, hogy csak két egységgel vagyunk a Haas előtt.”

A francia gárda vezetője rendkívül elégedett jelenlegi pilótapárosával: „Abu Dhabiban Nicónak és Carlosnak ez a negyedik versenye lesz együtt a csapatban, és ezalatt kétszer is mindketten a Q3-ba kvalifikálták magukat. Nagyon jól dolgoznak együtt, és ennek köszönhetően jó irányba haladnak, és segítenek minket, hogy az autót is gyorsabban fejleszthessük a megszokottnál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: