DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A McLaren nem áll Alonso álmának útjába

Fernando Alonso egyre többet tesz azért, hogy megnyerje az autósport három legrangosabb versenyét: a Le Mans-i 24 órás versenyt, az Indy 500-at, az F1-es Monacói Nagydíj pedig már a zsebében van.

Az idei szezonban a spanyol még a Monacói Nagydíjat is kihagyta, hogy megtapasztalhassa az Indy 500-as légkört. A kétszeres világbajnok nem is szerepelt rosszul, ötödik helyre kvalifikálta magát, vezette is a futamot, de végül a Honda motorja feladta a szolgálatot, és kiállni kényszerült a versenyből.

A következő januárban Daytonában indul egy hosszútávú versenyen, ahol jó tapasztalatokat szerezhet, ha később egy csapat színeiben a Le Mans-i 24 óráson is elindulna. Csakúgy, mint az Indy 500-as részvételt, a januári kiruccanást is részben a McLarennek köszönheti, hiszen Zak Brown csapatában, a United Autosports színeiben fog elindulni a versenyen. 

 a-mclaren-nem-akadalyozza-meg-alonso-almat



Brown elmondta, örülnének Alonso F1-en kívüli sikereinek: „Fantasztikus lenne, ha Fernando megnyerné a tripla koronát a McLarennel. Monacóban már nyert, tervben van, hogy vissza fogunk térni az Indy-be is, és Le Mans-i 24 órást sem hagyjuk figyelmen kívül.”

Az amerikai üzletember leszögezte: nem állnak Alonso útjába, ha a spanyol az F1-en kívül ismét kipróbálná magát: „Időközben, ha szeretne tapasztalatot szerezni Daytonában és Le Mans-ban, nyitottak vagyunk erre, nem fogjuk megakadályozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: