DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault elfogadja, ha a McLaren és a Red Bull a jobb

Azzal, hogy a Renault a McLarennel is szerződést kötött 2018-tól, valójában egy új riválist is teremtett saját maga számára. A gyártó azonban számol azzal, hogy egyelőre a gyári csapat a gyengébb.

Alain Prost, a Renault főtanácsadója egyáltalán nem látja tragikusnak, ha a gyári istálló egyelőre a három Renault-motoros gárda közül a leglassabb lesz 2018-ban. Természetesen nem előre feltett kézzel gurulnak pályára, főleg, mivel a jövő évre nagy áttörést készülnek végrehajtani és a topcsapatok közelébe szeretnének kerülni.

Bár jelentős fejlődéssel számolnak, egyelőre abszolút nem tartják nagy problémának, ha a Red Bull és a McLaren is előttük végez pontosan ugyanolyan erőforrással szerelve. A Renault egyébként is hosszabb távon gondolkodik, jelenlegi elképzeléseinek még a felénél sem tart és az idei évre tervezett célokat tökéletesen megvalósította a csapat.

„Hogy mi lesz, ha jövőre a Red Bull mellett már a McLaren is megver minket azonos motorral? Természetesen elfogadjuk. Filizófiánk szerint ugyanis a partnercsapatok ugyanolyan bánásmódban részesülnek és ha az erőforrásainkkal bárki sikereket arat, az számunkra is jó” – nyilatkozta Alain Prost a Sky Sports F1-nek.

Jövőre a Renault valószínűleg a McLaren (és a Red Bull) mögött lesz


„Világbajnokok akarunk lenni és a legjobb csapat a Formula-1-ben. Igaz, azt egyelőre nem tudjuk, mikorra érjük el ezt a célt. A gyári istálló mindent megtesz a téli szünetben, hogy az elképzeléseket megvalósítsa, aminek segítségével a legjobb három csapathoz a lehető legközelebb kerüljön. A Renault pedig a konstruktőri negyedik helyezést célozza meg év végére”.

„Nagyon nehéz a legjobb istállókat utolérni, ehhez bizony jócskán kell idő. Jövőre nagy lépést szeretnénk megtenni előre. Jelenleg nagyjából két másodperc a lemaradásunk, normál körülmények között még jövőre sem győzzük le a topcsapatokat, de mindenképpen közelíteni fogunk hozzájuk” – tette hozzá Alain Prost, aki utolsó világbajnoki címét Renault-motorral érte el.

A francia gyári csapat számára még idén is van egy nagy feladat. A konstruktőri hatodik helyezett Toro Rosso mindössze négy ponttal van a Renault előtt, Abu Dhabiban ezt mindenképpen szeretnék megfordítani, ám ez nehéz lesz. Ugyanakkor hátulról is érkezik fenyegetés, a Haas csak két pontocskával marad le a franciáktól, így hátrafelé is figyelni kell, mert még a nyolcadik helyre is visszaeshetnek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: