DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Mercedes: Bottas most már jó irányba halad

Az utóbbi hétvégéken a világbajnok alakulat finn pilótája rendre szenvedett az autó beállításával, de most úgy tűnik, Brazíliában talált valamit. Bottas esélyesként vághat neki a futamnak.

Valtteri Bottas ellentmondást nem tűrően szerepelt a hétvége eddigi részében Interlagosban, és a pole-pozíciót is megszerezte Sebastian Vettel előtt. A finn célja, hogy a maradék két futamon ledolgozza a ferraris 15 pontos előnyét, és a megszerezze a világbajnoki tabella második helyét, tökéletessé varázsolva a Mercedes évét.

Toto Wolff reménykedik hogy vége jó útra talált a finn: „Hullámvölgyben volt az utóbbi néhány versenyen, de ezen a hétvégén különösen jól teljesített, minden edzésen versenyképesnek bizonyult. Számomra nagyon pozitív dolog, hogy már jobban érti az autó működését, és úgy érzem, jó irányba halad.”

 wolff-bottas-jo-iranyba-halad



„Apró lépéseket tett affelé, hogy megértse a gumik működését, és azt, hogyan kell őket a megfelelő hőmérsékletre vinni” - folytatta nyilatkozatát a Mercedes csapatfőnöke.

Az osztrák szakember elismeri, az idei év szabályváltozásai valóban nem könnyítik meg a versenyzők dolgát: „Az autó és a gumik is nagyon érzékenyek, és ezt más csapatoknál is lehet látni, így kis lépések kellenek a megfelelő tapadási szinthez. Ő képes volt az elemeket a megfelelő a helyükre tenni, és végül jobb teljesítményt ért el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: