DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton: Ez szokatlan volt tőlem

Alig telt el néhány perc az interlagosi időmérő edzésből, négyszeres F1-es bajnok balesetet szenvedett a pálya középső szektorában - a hiba ellenére a brit arra készül, hogy mindent kihozzon ebből a helyzetből.

A Mercedesnek minden esélye megvolt arra, hogy megszerezze az első rajtsort szombaton a Brazil Nagydíjra, tervük azonban már néhány perccel a Q1 kezdete után füstbe ment. Lewis Hamilton az interlagosi aszfaltcsík hetes kanyarjában elveszítette uralmát a W08-as felett, és az aszfaltozott bukótéren keresztülcsúszva autója bal oldalával a gumifalnak csapódott. Noha a brit nem sérült meg, sokáig ki sem akart szállni összetört Mercedeséből - valószínűleg nehezen fogta fel, hogy ekkorát hibázott.

„Rendben vagyok, nagyon gyorsan történt az egész” - nyilatkozta Hamilton a Sky Sports-nak, miután a baleset helyszínéről visszatért a paddockba. „Ez van, persze szerencsétlen helyzet. Úgy tekintek rá, mint egy kihívásra, amely érdekesebbé teszi az életet, és ha sikerül túllendülni rajta, az adja meg az élet igazi értelmét” - filozofált a brit, aki a mezőny utolsó harmadából vághat neki a Brazil Nagydíjnak.

„El kell fogadnom, bármilyen negatív dolog is ér engem emiatt, és tovább kell lépnem, hogy tanuljak belőle. Nagyon szokatlan volt tőlem, de ez is megmutatja, hogy mindannyian emberek vagyunk, és megtörténik az ilyesmi. Holnap arra készülök, hogy olyan jól érezzem magam, amennyire csak lehet, évekkel ezelőtt sikerült hátulról felzárkóznom és remek versenyt futnom” - emlékezett vissza Hamilton a 2009-es versenyre, ahol a 19. pozícióból a harmadik helyig ért fel a 71 kör végére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: