DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Öten esélyesek még a Williamsnél

Ritkán fordul elő, hogy annyian küzdenek egy F1-es csapat egyetlen üléséért, mint a Williams jövő évi helyéért. Massa kiszállt a harcból, így garantáltan olyan versenyző csatlakozik az istállóhoz, akire néhány hónapja még senki sem számított volna.

A Williams korábban hangsúlyozta, nem feltétlenül igazolnak új embert, Felipe Massa is megtarthatja ülését a 2018-as rajtrácson – a brazil azonban elébe ment a bejelentésnek, és közölte, abbahagyja az F1-ben versenyzést a szezon vége előtt. Így egészen biztos, hogy új versenyző csatlakozik a Williamshez Lance Stroll mellé, a lehetséges befutók listája pedig hosszú, kétségtelenül a grove-i csapatnál a legnagyobb a tolongás:

Robert Kubica

Nem kérdés, kit látna legszívesebben a rajongók közössége a csapat színeiben. A sorozatban 2011-es súlyos kézsérülése óta nem versenyző lengyel előbb a Renault-val készült az F1-es visszatérésre, Silverstone-ban és a Hungaroringen azonban már a Williamsszel tesztelt, hogy az istálló felmérje képességeit.



Paul Di Resta

A Magyar Nagydíjon betegség miatt nem szereplő Massát helyettesítő tartalékpilóta ott volt a két őszi teszten Kubica oldalán: megoszlanak a vélemények arról, hogy a skót valóban labdába rúg-e az ülésért, vagy egyszerűen viszonyítási alapként ültették autóba őt is.

Pascal Wehrlein

A német pilóta szinte bizonyosan elveszíti állását a Saubernél, mivel azonban a Mercedes támogatását élvezi, amely a Williamst látja el motorjaival, benne van a pakliban, hogy a csapatválasztásaival peches (kiemelkedő teljesítményétől függetlenül mindig menni kényszerülő) pilótának Toto Wolff újabb istállót talál. Vele kapcsolatban gyakran felmerül a probléma, hogy nincs 25 éves, márpedig a szponzor Martini feltétele ez a korhatár, hogy reklámozni tudja egyik pilótával termékeit.

Danyiil Kvjat

Miután végleg leléptette a Toro Rosso, az oroszt is feltették a Williams vélt névsorára. Az elmúlt években produkált eredményei nem túl meggyőzőek, de talán a környezetváltozás felélénkíthetné megrekedt pályafutását. Ugyanakkor nem árt hozzátenni, ő is csupán 23 éves.

Jolyon Palmer

Miután menesztették a Renault-tól, a brit hangzatosan kijelentette, szívesen versenyezne a Williamsnél. Azóta kevesebbszer hozzák fel őt, mint az előző négy pilótát, de mivel maga a csapat nyilatkozott úgy, hogy „számításba veszünk mindenkit, akit nem köt szerződés”, őt sem mellőzzük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: