DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Sauber sem tagadja: érkezik egy Ferrari-pilóta

Tárgyalnak a Ferrarival és úgy fest, hogy egy fiatal tehetségnek lehetőséget adnak - a másik Scuderia-kegyelt és Ericsson helye sem biztos, a döntés viszont hamarosan megszülethet.

Sajtóértesülések szerint megvan a Sauber jövő évi pilótafelállása, Marcus Ericsson marad, Pascal Wehrlein helyett pedig érkezik a Ferrari tehetsége, Charles Leclerc - ez azonban egyelőre nem hivatalos. Azt viszont Fred Vasseur, az istálló főnöke sem tagadja, hogy a Ferrari szeretné F1-es üléshez juttatni két pilótáját, Leclerc-t és Giovinazzit.

"Beszélünk a Ferrarival a pilótakérdésről és szerintem egynek lehetőséget is adunk. Lépésről lépésre haladunk, először az elsőről kell beszélnünk, aztán majd a másodikról. Most már hamarosan megszületik a döntés, de nem sietünk sehova, nem aggódom a pilótapiac miatt" - magyarázta Vasseur a Motorsportnak.

sauber_1



Azt is hozzátette, hogy Marcus Ericsson helye nem garantált a csapatnál csak azért, mert a szponzorai jelentős pénzt hoznak az istállónak. "Nem anyagi megfontolásból fogunk döntést hozni, hosszabb távra tervezünk a Sauberrel, nagy hiba lenne, ha ezt csak a büdzsé méretére építenénk most. Marcus fontos tagja a csapatnak, tapasztalt F1-es pilóta és jól dolgozunk együtt, de minden lehetséges pilótával beszélünk és hamarosan döntésre jutunk."

Az elejtett mondatokból az már valószínűnek tűnik, hogy Pascal Wehrlein nem folytatja az istállóval, mert Toto Wolff is arról beszélt, hogy a Mercedes pártfogoltjának már csak a Williamsnél nyílhat esélye 2018-ra - ezzel együtt az is valószínű, hogy a Ferrari egyik tehetsége valóban lehetőséget kap a svájciaknál.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: