DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Raikkönen a vereség okairól beszélt

Kimi Raikkönen rámutatott, miért kapott ki a Ferrari a Mercedestől összességében, valamint meghatározta az egyik legfontosabb jövő évi feladatukat, ha győzni szeretnének.

2018-ban is a Ferrarit erősíti a 2007-es világbajnok, a Formula-1 korelnöke, aki már 38 esztendős. Az utóbbi években nem jött össze neki a futamgyőzelem, de idén többször is jó formát mutatott, Monacóban és Magyarországon például kifejezetten közel került ahhoz, hogy a dobogó tetején ünnepelhessen.

A nyári szünetben még komoly esélyei voltak a Ferrarinak, mind az egyéni, mind a konstruktőri világbajnoki címre, de a Mercedes képes volt újítani, a Scuderia azonban talán túlbecsülte erejét a fejlesztések terén és a sorozatos technikai meghibásodások több kieséshez vezettek, Lewis Hamilton pedig könyörtelenül kihasználta az adódó lehetőségeket.

A jégember azonban így is elégedett azzal, amit idén elért az olasz istálló. „Ebben az évben tavalyhoz képest óriásit léptünk előre, de néhány apró dologban feltétlenül javulnunk kell még. Úgy vélem, idén egy igazán jó és megbízható autóval rukkoltunk elő. Később sajnos akadt néhány gondunk, de a sebességünk akkor is megvolt” – nyilatkozta Kimi Raikkönen.

A Ferrari túl sok alkalommal esett ki a versenyből, a Mercedest szinte teljesen elkerülték a komoly problémák


Vettel és Raikkönen az emlékezetes rajtbaleset miatt már a rajtnál kiestek Szingapúrban. A német pilótának Japánban motorhiba miatt nagyon korán véget ért a versenye, Malajziában pedig szintén az erőforrás hibájából az időmérőn nem tudott mért kört futni, így utolsóként volt kénytelen rajtolni. Ugyanezen a versenyen Raikkönen Ferrarija a rajt előtt tönkrement, így már a startnál sem volt ott.

Nagy Britanniában szintén értékes egységeket vesztett a Scuderia egy utolsó körökben jelentkező kettős gumiprobléma következtében (Vettel járt rosszabbul, csak hetedik lett), Raikkönennek pedig karambolok okán nulla pont jutott Spanyolországban és Azerbajdzsánban is, ezek összeadva már rengeteg elvesztett pontot jelentenek.

„Nyilván túl sok volt a kiesésünk, ez került a világbajnoki címünkbe. A jövő évre a legfontosabb feladatunk, hogy ezeket a gondokat minimalizáljuk, a fejlesztéseknél pedig tanuljunk ebből a szezonból” – mutatott rá 2018 egyik fontos feladatára a finn pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: