DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso már a vb-címért csatázna Hamiltonnal

A duó F1-es Mexikói Nagydíjon látott csatája sokakban nosztalgikus hangulatot ébresztett, a spanyol kedve pedig olyannyira megjött, hogy már vb-küzdelmet vizionál egykori ellenfelével.

Az elmúlt héten oda-vissza dicsérte egymást a két korábbi rivális, a verbális simogatást pedig remek csata koronázta meg a Mexikói Nagydíjon, miután Lewis Hamilton a mezőny végéről próbált előretörni a pontszerzők közé. A Mercedes-versenyzőjének nem volt könnyű dolga, de csak átrágta magát a spanyolon, aki miután azt feltételezte, hogy a brit a pályán kívül előzte meg őt, csapatától azt a választ kapta, hogy remek és igazságos versenyzés folyt kettejük között.

Alonso óriási reményeket fűz a Renault erőforrásához, ezzel pedig nem is lehet más célja, mint győzelmekért harcolni. „Nagyon szerettem volna harcolni vele, és legyőzni őt” - nyilatkozta a spanyol a Cadena Ser rádiónak. „Hogy elérhetem Vettel és Hamilton négy bajnoki címét? Meg fogom próbálni, remélem, azonos feltételek mellett küzdhetünk majd. Igaz, hogy nem nyertem 2006 óta, de úgy vélem, szerezhettem volna négy-öt vb-címet is, beleértve a legutóbbit.”

„Már alig várom, hogy teszteljem a Renault motorjait” - folytatta reménykedését az ovideói. „Nagyon frusztráló időszak volt ez számunkra, amely rengeteg türelmet igényelt. De szerintem versenyképesek lehetünk jövőre. Láthattuk Mexikóban, hogy Verstappen milyen erős teljesítményre volt képes a Renault erőforrásával.”

Amikor arról kérdezték Alonsót, hogy ugyanolyan motorral a McLaren felérhet-e a Red Bull szintjére, így válaszolt: „Nehéz megmondani, mert egyelőre nincs összehasonlítási alapunk, de jó érzésünk van. Az erőforrás kívülről remek, az utóbbi versenyeken bemutatott aerodinamikai elemek pedig megfelelően működtek, így minden összetevő adott ahhoz, hogy versenyképesek legyünk jövőre. Bízom benne, hogy Hamiltonnal harcolhatunk majd a világbajnoki címért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: