DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hamiltont meghatják a riválisok véleményei

Negyedik világbajnoki címéhez közeledve még az F1-es mezőny tagjai is csak szuperlatívuszokban tudnak beszélni Lewis Hamiltonról, akit nagy örömmel tölt el, hogy így vélekednek róla.

Noha a szezon első felében több alkalommal is alulmaradt csapattársához képest, az utóbbi hetekben Lewis Hamilton megingathatatlannak tűnik: Mexikóban egy ötödik hellyel is bajnokká válhat, ezért folyamatosan kapja a dicséreteket riválisaitól. „Lewis a legjobb pilóta a mezőnyben. Egyszerűen különleges” - idézte a Sky Sports Sergio Perezt, de Felipe Massa is hasonlón vélekedett. „Lewis egyértelműen az egyik legjobb versenyző a Forma-1 történetében, és ugyanazon a szinten helyezkedik el, mint Ayrton Senna, vagy Michael Schumacher.”



Még az a Fernando Alonso sem fukarkodott a pozitív jelzőkkel, akit maga Hamilton is legkeményebb ellenfelének tart. „Képes volt nyerni az alacsonyabb szériákban, és amikor megérkezett a Forma-1-be, már jó néhány trófeával rendelkezett. Aztán minden szezonban versenyképesnek bizonyult, kivéve azt az egyet-kettőt, amikor Jenson Button jobb volt nála. Lewis az a bajnok, aki képes volt nyerni domináns autókkal, mint az elmúlt években, jó autókkal, mint 2010-ben és 2012-ben, vagy rossz autókkal, mint 2009-ben és 2011-ben. Ezt nem minden bajnok mondhatja el.”

Hamiltont persze megérintették a riválisoktól elhangzott nyilatkozatok. „Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen pozitív dolgokat hallok a többi pilótától. Nem igazán érdekel, hogy mások mit mondanak rólam, de ha a kollégáid, azok, akik ellen versenyzel, pozitívan vélekednek, ettől nagyobb dicséretet nem is tudnék elképzelni. Tudják, hogy milyen nehéz kiegyensúlyozottnak maradni és hétvégéről hétvégére teljesíteni. Nagyon örülök neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: