DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Vettel boldog, Verstappen bosszús, Hamilton rezignált volt az időmérő után

A gyenge edzések után szinte senki sem számolt a Ferrarival, Sebastian Vettel azonban leporolta magát, és megszerezte a pole-t Mexikóvárosban - úgy, hogy bevallottan nem futott tökéletes kört.

Sebastian Vettel karrierje 50. rajtelsőségét szerezte meg a Mexikói Nagydíjra, ahol nagyjából minden ellene szólt: a Ferrari formája a hétvégén és az utóbbi futamokon, valamint az elmúlt két év relatíve sikertelen futama a pályán, a mostani eredmény azonban fontos lépés volt számára, még ha csak hajszálnyi eséllyel is rendelkezik a világbajnoki címre. „Egész jó kör volt, meg kell mondjam, nagyon boldog vagyok” - mondta a német az időmérő után, ahol új körrekorddal hódította el a pole-t.

„Nagyon nehéz egy jó körbe belesűríteni mindent. Az egyes szektorban jól indultam, aztán azt hiszem a hatos kanyarban volt egy meleg pillanatom, amikor majdnem elveszítettem az autót, és vissza kellett váltanom egyesbe, de nem veszítettem időt. Aztán az utolsó szektorban azt gondoltam, ha sikerül tisztán lehoznom, elég lesz - és elég lett!”



„Tegnap nem volt jó napunk, de mára sikerült változtatnunk az autón, minden módosítás bevált, ezért nagyon boldog vagyok. Ki kell hoznunk a maximumot mindenből, akár versenyről, akár időmérőről van szó. Nem teljesen én uralom a helyzetet, nem csak rajtam múlik, hanem azon is, hogy mit csinál Lewis, de padlóig fogjuk nyomni a gázt.”

Max Verstappen az utolsó utáni pillanatig biztos lehetett benne, hogy életében először pole-t szerez, de végül meg kellett elégednie a második rajthellyel. „Rendkívül bosszús vagyok” - fogalmazott a holland. „A Q3-ban nehezebb lett a dolgom, nehezebben tudtam működésre bírni a gumikat. Második lettem, de ez nem olyan jó, mint az első hely. Ma beleadtam mindent, de ez sem volt elég, viszont jó pozícióból indulhatok.”

Lewis Hamilton több mint négy tizeddel maradt el Vetteltől, de nem érintette túlságosan mélyen a harmadik rajtpozíció ténye. „Szerintem a srácok jó munkát végeztek. Mindent beleadtam, és az utolsó köröm lehetett volna gyorsabb is néhány tizeddel, de nem sikerült. Versenyben vagyok a bajnoki címért, meglátjuk mi lesz majd, reméljük, egyikükkel legalább csatázni tudok majd” - zárta gondolatait a negyedik vb-címe előtt álló klasszis.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: