DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Verstappen motorja elszállt pénteken

Max Verstappennek mindkét edzése rövidebb lett a kelleténél, a pénteki második gyakorlás során ráadásul megint elszállt alatta a Renault-erőforrás. Mire számíthat ezután a holland?

Az FP1 utolsó perceiben nem körözött a pályán Verstappen, mivel a csapat az új, részben a jövő évre szánt alkatrészeket tesztelte és jelentős időre volt szükség ahhoz, hogy a régebben használt elemeket teljesen visszaépítsék az autóba a délutáni edzés előtt.

A második szabadedzésen úgyszintén sok időt veszített a holland, hála egy motorhibának. Sem az istálló, sem a versenyző nincs azonban kétségbeesve a történtek miatt, ugyanis egy régebbi, már sokat futott erőforrásról volt szó, aminél várható volt a meghibásodás. A hétvége további részére nem lesz negatív hatása.

Minden baj ellenére a harmadik legjobb időt jegyezte, 0,163 másodperc lemaradással csapattársa, a napi leggyorsabb Daniel Ricciardo mögött. „Szerintem az autó tempója egészen jó, bár délelőtt nem sikerült túl sok kört megtennünk. Több elemet is próbálgattunk a jövő évi versenyautóhoz, amit még meg kell ismernünk rendesen működés közben” – nyilatkozta Max Verstappen.

Verstappen első és második edzése is rövidebb lett a tervezettnél


„A második edzésen egy ideig keresgéltük az autó egyensúlyát, mert délelőtt nemigen volt lehetőség elegendő kört megtenni hozzá. Még jobb is lehettem volna. Nem voltam elégedett a Red Bull egyensúlyával, de hogy még így is harmadik tudtam lenni, kimondottan jó hír” – tekintett vissza a délutáni gyakorlásra a holland.

„Végül itt is kevesebb kör jutott, mint számoltuk előtte, de a motorhiba miatt nem kell aggódnunk, igencsak régi erőforrás volt már, így belekalkulálták a csapatnál, hogy bármikor tönkremehet” – tért ki a motorhibára Verstappen, aki így megússza a motorcserét és a büntetést.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: