DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mexikóban is új párossal indul a Toro Rosso

Ismét új felállásban vág neki a soron következő nagydíjnak az F1-es kiscsapat: Pierre Gasly visszatér a feleslegesnek bizonyult suzukai kitérő után, csapattársa viszont ezúttal nem Danyiil Kvjat lesz.

Sorozatban a harmadik versenyhétvégét teljesíti majd más pilótapárossal a Toro Rosso a Formula-1-ben: míg a Japán Nagydíjon még Carlos Sainz és Pierre Gasly vezette az autóikat, addig a tegnapi austini viadalon Danyiil Kvjat és a debütáns Brendon Hartley versenyzett a színeikben. Mexikóra viszont ismét új felállásban utaznak, és most először fordul elő, hogy teljesen más duóval állnak rajthoz, mint amellyel a 2017-es idényt elkezdték.

hartley-usa-toro-1



Hiszen Sainz idő közben már átkerült a Renault-hoz, és Kvjat sem kap lehetőséget Mexikóvárosban, visszatér azonban Gasly, aki végül feleslegesen hagyta ki az USA Nagydíjat, hiszen a Super Formula suzukai idényzáróját, amelyen a bajnoki címért küzdött volna, meg sem tudták tartani egy tájfun miatt, a vasárnap bemutatkozott Hartley pedig ismét rajthoz állhat.

Ez persze nem jelenti még azt, hogy Kvjat végleg kikerült volna a Red Bull programjából: nem kizárt, hogy az energiaitalosok ezeken a futamokon mérik fel, hogy esetleg 2018-ban is megállná-e a helyét a Gasly, Hartley duó. Előbbi maradása már szinte biztosnak tekinthető, míg a hosszútávú-világbajnokságon a bajnoki címre is esélyes új-zélandi csapata, a Porsche kiszáll a WEC-ből, így új ülés után kell néznie. Ha viszont nem győzi meg a csapatot, elképzelhető Kvjat maradása, sőt mivel a Toro Rosso egysoros közleménye csak Mexikót említi, az orosz akár még Brazíliában vagy Abu Dhabiban is visszakaphatja az autóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: