DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz máris bámulatosan szerepel a Renault-nál

Miután Jolyon Palmert bő másfél évnyi szenvedés után kitessékelték a Renault-tól, arra lehetett számítani, hogy idő kell Sainznak, mire felveszi a tempót. A legkevésbé sem így történt.

A francia gyári istállónál szinte a teljes szezonban kizárólag Nico Hülkenbergre lehetett építeni, pedig a rutinos német pilóta csak idén érkezett a Force Indiától, a csapatot jobban ismerő Jolyon Palmer képtelen volt megfelelő teljesítményt nyújtani, Szingapúrig egyetlen pontot sem sikerült szereznie. Egy némileg szerencsés hatodik helyezés lett a szépségtapasz, de a Japán Nagydíj után végül vette a kalapját és megvalósult, amit előtte már jó ideje rebesgettek, hogy Sainz már az utolsó négy futamra csatlakozik a gyári Renault-hoz, nem várják meg 2018-at.

Előzetesen azt lehetett várni, hogy idő kell, míg a tehetséges spanyol megszokja új környezetét, autóját, kormányát és kell néhány hétvége, mire felveszi a ritmust. Carlos Sainz mindenkire rácáfolt, még saját elvárásaira is, Austinban a szabadedzéseken teljesen átszokott a sárga-fekete versenyautóra és csodálatos teljesítményt nyújtva a hetedik rajtkockát szerezte meg.

Carlos Sainz azonnal letette névjegyét a Renault-nál is


„Nagyon sok mindent kellett megszoknom ezen a hétvégén, de hihetetlenül büszke vagyok arra, amit máris elértem. Nem egy rossz próbálkozás első közös időmérőnkön! A szél és a változó hőmérsékleti viszonyok miatt nem volt éppen könnyű kvalifikáció, nem tudhattam, hogy reagál az autó a változásokra” – nyilatkozta rendkívül boldogan Carlos Sainz.

„Kifejezetten boldog vagyok a remek munka miatt, kihívás volt a szezon hajrájában csapatot váltani. A gyárban és a csapatban is mindenki megkönnyítette a dolgomat. Vasárnap tiszta, sima versenyben bízom. Még több is van az autóban és bennem is, ahogy egyre jobban megszokom a gépet. A legjobb tízben szeretnék végezni, ha pedig magasabbra jutnék, mint a rajtpozícióm, minden álmom teljesülne” – tekintett előre a fiatal spanyol, aki ezek szerint valóban főnyeremény lesz a Renault-nak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: