DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen érzi a felzárkózás lehetőségét

A Ferrarinak nagy szüksége van az elmúlt hetek problémái után végre egy jó eredményre. Erre meg is van a lehetősége Austinban, Kimi Raikkönen viszont csak részben elégedett egyelőre.

A szombati napot nem zavarták meg komoly technikai problémák a Scuderiánál, jól is sikerült az utóbbi időszakhoz képest az időmérő edzés. Sebastian Vettel elfogadható különbséggel csípte meg a második helyet a pole-pozíciós Lewis Hamilton mögött, Kimi Raikkönen pedig egészen minimális lemaradással a harmadik helytől lett ötödik.

A Q3-ban az első mért körök után még hajszálnyival csapattársa előtt tanyázott a finn pilóta, ám Vettellel ellentétben utolsó nekifutásra csak keveset tudott javítani legjobb idején, így meg kellett elégednie az ötödik helyezéssel. Egyébként balszerencséje is volt Kimi Raikkönennek, mert Daniel Ricciardóval ezredre azonos időt futott, de az ausztrál korábban jegyezte legjobb körét, így előtte végzett a Red Bull pilótája.

Kimi Raikkönen nagyjából elégedett az autóval és felzárkózna vasárnap


„Úgy vélem, rendben volt az időmérő edzés, az autó sokkal jobb volt, mint eddig a hétvégén bármikor. A pálya legnagyobb részén nagyon elégedett voltam a viselkedésével, de akadt néhány kanyar, ahol kicsit nehezebben fordult be, ott szenvedtem és időt veszítettem” – magyarázta Kimi Raikkönen a lemaradása okát.

„Néhány körben sikerült jobban teljesítenem az említett helyeken, de többségében sajnos nem. Ott szenvedősebb, pedig ezt leszámítva szerintem kifejezetten erős tempóval rendelkezünk. Jó lenne, ha sikerülne tovább javítanom vasárnap és feljebb kerülnöm a rangsorban. Ehhez jól jött volna egy kicsivel jobb rajtpozíció, de így is elégedett vagyok az autómmal. Csak néhány kanyar okozott nehézséget, ahol időt veszítettem” – tette hozzá a finn pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: