DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso sajnálja az elszalasztott FP1-et

Fernando Alonso a McLaren-Honda hidraulikus hibája miatt mért kör nélkül maradt az első edzésen. A spanyol elárulta, mi volt a tervük az első gyakorlásra, és az időmérős elvárásairól is beszélt.

A második edzés valamivel jobban alakult a kétszeres világbajnok számára, hiszen 28-szor ért körbe autójával, és a hetedik legjobb időt autózta. Alonso lemaradása 1,6 másodpercre rúgott az elsőhöz képest, és mögötte igen szoros volt a mezőny, így a középmezőnyben is számíthatunk izgalmakra az időmérőn.

Az Amerikai Nagydíjjal már év azon szakaszához értünk, amikor a csapatok többsége már a 2018-as autóra is koncentrál, ami a wokingi alakulatnál sincs másképp. Ezt Alonso is megerősítette: „Nem tudtunk részt venni az első edzésen délelőtt egy hidraulikus probléma miatt, ami elég fájó volt, mert sok dolgot akartunk tesztelni már a következő évre. A második edzésen megpróbáltunk felkapaszkodni, de ez sem volt egyszerű. Majd Mexikóban fogjuk kipróbálni az új alkatrészeinket.”

 alonso-sajnalja-az-elszalasztott-fp1-et



„Hiszem, hogy még mindig van valamennyi az autóban - néhány tizedet nyerhetünk, amit szerintem meg is fogunk találni” - folytatta optimistán a spanyol.

A 2005-ös és a 2006-os világelső reméli, hogy még előrébb kerülhet az időmérő után: „Tudjuk, hogy Verstappen és Hülkenberg büntetéseket fog kapni, tehát ha sikerülne bejutnunk a Q3-ba szombaton, jobb pozícióba kerülhetünk. Ha nem kerülnénk be, és még így is nyolcadik vagy kilencedik helyről rajtolhatnánk az új gumin, azzal is nagyon elégedett lennék.”

Alonso rendkívül élvezte a 2017-es McLaren vezetését: „Jó az idei autót ezen a pályán vezetni. Sokkal élvezetesebb, különösen az első gyors kanyaros szektorban. Sokkal huplisabb a pálya, mint tavaly, így szorosan kell tartanunk a kormányt, de nagyon élvezem!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: