DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Verstappen sztárolása elűzheti Ricciardót

A Red Bullon belül érdekes egypólusú gondolkodás körvonalazódik több szakértő szerint, ami Daniel Ricciardo távozásához vezethet. A csapatfőnök valóban Max Verstappent helyezné előtérbe?

A Red Bullnál általában jó hangulat uralkodik csapaton belül, a két pilóta is megérti egymást, bár a rivalizálás nyilvánvaló Max Verstappen és Daniel Ricciardo között. Christian Horner csapatfőnök legutóbbi nyilatkozata azonban félreértésekre is okot adhat, bár a jelek szerint az ausztrálok ötszörös futamgyőztesét nem zavarják a mendemondák.

Kérdés, ha valóban Verstappen köré épülne az istálló a jövőben, Ricciardo maradna-e a bikáknál? Egyelőre mindkét pilóta élő szerződéssel rendelkezik 2018-ra, utána azonban bizonytalan a sorsuk. Maradásuk főként attól függ, hogy jövőre mennyire lesz versenyképes a versenyautó, mindketten elhintették ugyanis, hogy ha nem harcolhatnak folyamatosan futamgyőzelmekért, távozhatnak.

Max Verstappen maga mögé állítja a csapatot?


Horner legutóbbi nyilatkozatára teljes nyugalommal reagált Daniel Ricciardo. „Max tíz évvel fiatalabb nálam. Nem mondanám, hogy a karrierünk nagyon különbözne, de az életkora miatt nyilván más helyzetben van, mint én. Azért vagyunk itt, hogy versenyeket nyerjünk és a legjobbat hozzuk ki magunkból. Remélhetőleg Lewishoz és Sebhez csatlakozhatunk minél hamarabb, ami a győzelmeket illeti. Remélem, még egyszer idén is nyerhetek, sőt, talán éppen ez a hétvége lesz az” – mondta el véleményét az ausztrál pilóta.

Lewis Hamilton köré épült éveken át a McLaren, ahogy idén a Mercedesnél is hasonló jeleket fedezhetünk fel. A Red Bullnál Sebastian Vettel dominált évekig (sokak szerint jelenlegi csapatánál is), míg a Ferrarinál Michael Schumacher volt képes mindenkit maga mögé állítani. Ha Verstappen ezt el tudná érni egy versenyképes Red Bull-lal, akkor hosszú évekre bebiztosíthatná helyét az élmezőnyben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: