DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg: Versenyeken Vettel jobb, mint Hamilton

Nico Rosberg a korábbi nem túl jó viszony ellenére igyekszik semleges állásponton maradni Hamilton és Vettel világbajnoki csatájával kapcsolatban. A 2016-os világbajnok úgy véli, honfitársa kevéssel jobb.

A tavalyi bajnok nincs meggyőződve arról, hogy már lefutott az idei világbajnokság, pedig négy futammal az idény vége előtt Lewis Hamilton fölényes, 59 pontos előnyre tett szert az összetettben, mindezt úgy, hogy a Ferrari a szétesés jeleit mutatta az utóbbi helyszíneken. A brit tavalyi nagy riválisa mégis úgy véli, a háromszoros bajnok még nem dőlhet hátra.

2008, 2014 és 2015 után nagy valószínűséggel negyedszer is világbajnok lesz Hamilton, ezt már akár Austinban is bebiztosíthatja a hétvégén. Rosberg ennek megfelelően dicsérte is a 2016-os ezüstérmest. „Fantasztikus sorozatot produkál Lewis, mindegy, hogy éppen időmérő edzésről, vagy versenyről beszélünk”.

„A nyári szünet óta Malajzia kivételével minden futamon diadalmaskodott, minden adódó lehetőségét kihasználta és e pillanatban ez kulcsfontosságúnak tűnik. Egyszerűen az utóbbi időben minden Sebastian Vettel ellen dolgozott. Tavaly nekem azért sikerülhetett a végső győzelem, mert a 2015 végén elért sikersorozatom hatalmas lendületet adott az elmúlt évadban is” – nyilatkozta Nico Rosberg.

Kvalifikáción Hamilton, versenytempóban Vettel a jobb


„Lewis idén remek, stabil teljesítményt nyújt, hihetetlen, hogy hétről hétre ennyire összeáll fejben. Ezért sikerülhetett neki ekkora előnyt összelapátolnia. Hogy mi a különbség közte és Vettel között? Hamilton egy körön elképesztő tempót képes produkálni, ebben mindenképpen kevéssel jobb, mint Sebastian. Ugyanakkor érzelmileg hullámzóbb, mint riválisa, emiatt néha hiányzik nála az állandóság, ez a gyengesége. Vettel stabilabban hozza ki magából a maximumot, ebben mindenképpen kevéssel jobb, mint Hamilton. Időnként egészen kis apróságok dönthetnek egy bajnokság végkimeneteléről” – tette hozzá a tavalyi világbajnok.

„Most viszonylag semleges vagyok kettejük párharcát nézve. A rajongók számára Japán felért egy katasztrófával, mivel mindenki az utolsó pillanatig tartó küzdelmet szeretne látni. Biztos vagyok benne, hogy Lewis is az utolsó pillanatig harcolna, de ez az autósport. Ugyanakkor még nem dőlt el semmi véglegesen, Lewis és a Mercedes nem dőlhet hátra” – utalt arra Rosberg, hogy minimális esélye még Sebastian Vettelnek is van.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: