DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Jó hír Kubicának, Di Resta bizonytalan

Nagy a forgalom a Williams istállónál az utóbbi időben, több rutinos pilóta is meg akarja szerezni Felipe Massa ülését 2018-ban. Robert Kubica esélyei a jelek szerint megnőttek, hogy visszatérjen.

Felipe Massa szeretne jövőre is maradni a Formula-1-ben a Williams csapatnál, ám helyére többen is pályáznak, döntés csak később születik. A hírek szerint a legnagyobb esélye a több, mint hat és fél év szünet után visszatérni készülő Robert Kubicának, illetve az idei Magyar Nagydíjon Massa helyett beugró Paul di Restának van, de versenyben van még Pascal Wehrlein is.

Di Resta ugyan nem nyújtott maradandó teljesítményt a Hungaroringen, de ahhoz képest, hogy szinte teljesen nulla tapasztalattal kellett hirtelen beugrania a megbetegedő brazil helyére, nem vallott szégyent. A skót jelenleg azon dolgozik, hogy 2013-as kiszállása után (nem hosszabbított vele szerződést a Force India) jövőre visszatérhessen. Ugyanakkor a jelek szerint nem egészen biztos magában, a Formula-E-re is figyel, mint lehetséges szériára, ahova szerződhet.

Vajon ki vezeti ezt az autót 2018-ban? Massa, di Resta, vagy Kubica?


A DTM-ben a Mercedes alkalmazásában áll a 31 éves pilóta, emiatt is figyeli az átlagosnál jobban az elektromos szériát, ahova a német vállalat 2019-ben csatlakozik. „Igen, valóban figyelem, a sorozat felfelé ívelő pályán van. Hamarosan beszáll a Mercedes, így elképzelhető, hogy lehetőségem lesz a program részesévé válni” – osztotta meg jövőbeli lehetséges terveit di Resta.

„Fontos, hogy ebben a pillanatban azzal foglalkozzak, ami a közeli jövőmet érinti, de majd meglátjuk, mi történik. Az autók minden évben egyre jobbak és egyre nagyszerűbben néznek ki külsőre is. Azt elismerem, hogy nem vagyok egészen biztos abban, hogy most mik is a terveim. Kicsit várok és majd meglátom” – ismerte el bizonytalanságát a skót pilóta.

„A jövő év végén a Mercedes kiszáll a DTM-ből, de vannak más lehetőségeim is, amiket megvizsgálok kicsit szorosabban” – zárta gondolatait Paul di Resta. A Williams egyelőre nem tervezi a közeli jövőben bemutatni Lance Stroll mellett versenyző másik pilótáját, így a döntés valószínűleg még várat magára. Ez a nyilatkozat azonban kissé növeli Kubica esélyeit a Williams 2018-as ülésének megszerzésére.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: