DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Mercedes érzi, hogy nincs minden rendben

Négy versennyel a vége előtt mind a pilóták, mind a gyártók versenyében kényelmes helyzetben a Mercedes. A német istálló azonban tudja, hogy ehhez bőven kellett szerencse is.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke tisztában van azzal, hogy a második félévben jókora mázli is kellett ahhoz (illetve főleg a rivális balszerencséje), hogy ekkora pontelőny alakuljon ki Lewis Hamilton javára. Azt sem felejtette el, hogy mennyire tisztán kikaptak a Red Bulltól Malajziában, úgyhogy nincsen még semmilyen hurráhangulat.

Az Egyesült Államok Nagydíja előtt azért pozitív érzések töltik fel a Mercedes egyik első emberét. „Mindkét világbajnokságban óriásit ugrottunk előre a nyári szünet óta, különösen az ázsiai túra sikeredett felettébb remekül. Ebben nem kevés szerepe volt a szerencsének, mi viszont a lehető legjobban használtuk ki az adódó lehetőségeket” – utalt a Ferrari technikai és vezetői hibáira Wolff.

A Mercedes nem dől hátra az év végén sem


„Ettől függetlenül a csapaton belül mindenki tudja, hogy nem homályosíthatják el ezek a sikerek azokat a komoly kihívásokat, amikkel szembesültünk az utóbbi időben. Sokkal jobban megértettük az autónkat, mint néhány versennyel ezelőtt, egyre több ötletünk lett arra, hogyan tudnánk kiküszöbölni a teljesítménybeli ingadozását” – találta meg a pozitívumot a csapatfőnök.

„Ez a jövő évi projektünket is nagyban segíteni fogja. A malajziai vereségünk során jöttünk rá arra is újfent, hogy a nehéz napokból tanul a legtöbbet az ember és az ilyen időszakok segítik leginkább az istállót, hogy a jövőben is sikeresek lehessünk. Csapatunk minden téren kimagaslóan jól teljesít, a folyamatos fejlesztést pedig sosem hagyjuk abba. Austinban is az a célunk, hogy a lehető legtöbb pontot hozzuk ki a hétvégéből. Még mindig 100 pontot szerezhet bármelyik pilóta, nem szabad hátradőlnünk, semmi sem garantált. Egészséges szkeptikus szemlélettel utazunk Austinba, de természetesen a legtöbbet akarjuk kihozni” – zárta gondolatait Toto Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: