DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon: Hatalmasat léptünk előre Suzukában

A Force Indiától már szinte lehetetlen elvenni a konstruktőri negyedik pozíciót. Ocon ráadásul úgy érzi, hogy a Japán Nagydíjra még ütősebb lett az autó, ami szép eredményeket ígér a továbbiakhoz.

Idén mindössze háromszor fordult elő a Force Indiával, hogy valamelyik pilótájuk nem szerzett pontot. Ez a kiegyensúlyozottság ismét meg fogja hozni számukra a sikert: a három topcsapat mögött ők lesznek a negyedikek a konstruktőri bajnokságban, ráadásul úgy, hogy a közelükben sincs olyan nagy múltú csapat, mint például a Williams és a McLaren.

Ocon boldogan zárta a Japán Nagydíjat a következők miatt: „Nagyon elégedett voltam a suzukai teljesítménnyel. Határozottan az idei év egyik legjobb versenye volt, és mindig élvezetes a vasárnap este, ha tudja az ember, hogy a lehető legtöbbet érte el.”

 ocon-hatalmasat-leptunk-elore-2017



A Force India célja nem más, mint tovább növelni az előnyét a többi csapattal szemben a következő versenyhétvégéken, ami a francia versenyző nyilatkozatából is érződik: „Az autó a legelső edzéstől fogva gyors volt, és ugyanezt elmondhattuk Malajziáról is. Úgy érződött, hogy most nagy lépést tettünk előre, és úgy hiszem, hogy erősek leszünk az összes hátramaradt hétvégén.”

Ocon alig várja, hogy az Amerikai Egyesült Államokban versenyezzen: „Austinban elégedetten vezethet az ember, mert szinte minden kanyartípusból van egy-egy a pályán. A gyors kanyaros rész nagyon hasonlít Silverstone-hoz, vannak hosszú egyenesek, mint Monzában, és van egy szoros és csúszós szektor a kör végén.”

„Az első kanyar nagyon szokatlan, mert emelkedőn megyünk felfelé, és nagyon későn fékezünk, ráadásul több íven meg tudjuk csinálni azt a részt. Nem könnyű előzni, de az első kanyar jó lehetőséget nyújt ehhez” - zárta nyilatkozatát kedvenc kanyarkombinációjával a Force India pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: