DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Coulthard: Bottasnak csak hinnie kell magában

Tény, hogy Valtteri Bottas számára nem úgy alakultak az utóbbi versenyhétvégék, ahogyan eltervezte. Coulthard szerint a finnek csak meg kell találnia régi önmagát, és visszanyerheti év eleji formáját.

Bottas a magyarországi forduló óta nem tudta legyőzni csapattársát, és csupán két dobogót mondhat magáénak az öt versenyhétvége alatt. Ezzel szemben Hamilton négyszer győzött, és egy második helyet zsebelt be ezidő alatt. Toto Wolff szerint nincs gond, és a finn hamarosan vissza fogja nyerni önbizalmát.

David Coulthard egykori csapattársánál érzett hasonlót, mint amit most Bottas átél: „Megtapasztaltam ugyanezeket a nehéz időket Mikánál (Hakkinen), amikor a McLarennél versenyeztünk. Valtterinek csak keményen kell dolgoznia és megtalálnia, hol tart előrébb Lewis, és hinnie benne, hogy képes lecsökkenteni a hátrányát.”

 bottasnak-hinnie-kell-magaban-2017



„Valtteri egy gyors és tehetséges versenyző. Halk és visszahúzódó személyisége van, el kell gondolkodnia a versenyein, és mindenen, ami ezekhez tartozik. A legfontosabb, hogy higgyen magában” - folytatta az egykori skót F1-es azzal, mit kellene tennie Bottasnak a sikerességhez.

„Ugyanakkor azt is meg kell állapítanunk, hogy a csapattársa egyike a valaha volt legjobb versenyzőknek” - zárta a legnagyobb akadállyal Coulthard, amivel a finn farkasszemet néz jelenleg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: