DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az amerikai istálló legfontosabb versenye jön

A konstruktőri ötödik helyezésért harcban levő Haas-Ferrari számára messze a legnagyobb fontossággal bír a következő futam, Austinban. A Formula-1 ugyanis a hitelesség mércéje is.

A Haas-Ferrari a 2016-os szezon óta rengeteget elért a Formula-1-ben, ez még mindig csak a második évadjuk a száguldó cirkuszban, előtte közel 30 éven keresztül nem láthattunk amerikai istállót. Sokan kételkedtek korábban a Haas versenyképességében, ám azóta bizonyított az amerikai székhelyű csapat és itt nem is szeretnének megállni.

A lelkes hazai közönség előtt ismét bizonyítani szeretnének Gene Haasék. „Amerikai csapatként egy amerikai földön megrendezett F1-es verseny hihetetlenül fontos. Amikor tavaly Austinba érkeztünk, szerintem bizonyítottuk, hogy addigra a saját lábunkra álltunk és magunk vagyunk képesek működtetni egy Formula-1-es csapat bonyolult rendszerét. Ez a sport a hitelesség mércéje, hogy meg tudjuk csinálni” – így a csapat tulajdonosa.

Otthon is szeretne bizonyítani a Haas


„Sikerrel érkeztünk az F1-be, a legfontosabb céljainkat kivétel nélkül mind elértük, sőt, a szezon elejére szőtt terveket alaposan meg is haladtuk. Most egy plusz év rutinnal a zsebünkben térünk vissza ide. Sokkal stabilabb teljesítményt nyújtunk és több pontot is szereztünk már” – fogalmazott Gene Haas.

„De még jobbak is lehetünk, képesek vagyunk folyamatosan a jobb helyezésekért harcolni és ezt végre hazai földön is megmutathatjuk” – tette hozzá a csapatfőnök. A Haas csapatnak jelenleg 43 pontja van, ebből huszonnyolc fűződik Romain Grosjean, tizenöt pedig Kevin Magnussen nevéhez. A csapatok világbajnokságában pedig csak 14 pont lemaradásuk van az ötödik helyezett Williams mögött, ami abszolút könnyedén behozható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: