DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen Austinban is jó esélyekkel indul

A fiatal holland pilóta az utóbbi időben egészen kiváló teljesítményt nyújtott, Austin pedig az eddigi tapasztalatok alapján újabb lehetőséget kínál számára akár a futamgyőzelemre is.

A Red Bull az Olasz Nagydíj óta kifejezetten feljött az élmezőny nyakára, nem véletlen, hogy Monza után Szingapúrban, Malajziában és Japánban is kiemelkedően jól szerepeltek a bikák. Daniel Ricciardo a folyamatos dobogós helyezéseivel, Max Verstappen pedig leginkább Sepangban és Suzukában élt, előbbit meg is nyerte, de a japán futamon is esélye volt megvernie Hamiltont.

Max Verstappen Austinban esőben és szárazon is jól szerepelt korábban, ráadásul életében másodszor itt vezetett Formula-1-es autót, így relatíve sok tapasztalattal rendelkezik az Egyesült Államok Nagydíján. „2014-ben, Japánban debütáltam F1-es autó volánja mögött, rögtön utána ide érkeztünk” – kezdte visszaemlékezését a fiatal holland.

„Délelőtt gurultam pályára, vizes volt a pálya, így a köztes esőgumikon kezdtem. Még szárazon sem könnyű megtanulni ezt az aszfaltcsíkot, az eső pedig végképp nem igazán segített abban a másfél órában. Ennek ellenére ez egy nagyszerű pálya, az első ízlelgetéseket nagyon élveztem rajta, különösen az első szektor csodálatos”.

Verstappen 2015-ben kitűnő versenyzéssel lett negyedik


„2015-ben már a Toro Rosso pilótájaként érkeztem ide és negyedik helyen végeztem sokkal nagyobb esőben. Rengeteg víz volt a pályán, de így is rettenetesen élveztem a versenyt, ahogy vízen vezethettem. A befejező szakaszban ráadásul még száradni is kezdett a pálya, ez még érdekesebbé tette az autó kezelését” – fogalmazott Verstappen.

„Az amerikai pálya más helyszínekből is tartalmaz egy-egy kevéskét, például Silverstone-ból, de saját, egészen különleges részei is vannak. Rövidebb és gyorsabb, mint a hasonló karakterisztikájú aszfaltcsíkok. Az egyes kanyar pedig óriási móka. Nagyon későn kell fékeznünk, mivel felfelé megyünk a dombon, de amint elérjük a kanyarcsúcspontot, szinte vakon megyünk bele a következő kanyarba. Körök telnek el, mire pontosan be tudjuk lőni, hol kezdjük a kanyart” – mutatott rá a pálya legspeciálisabb kanyarjára a kétszeres futamgyőztes.

Verstappennek mindenesetre minden esélye megvan az újabb kiváló szereplésre, az autó és a holland pilóta is bombaformában versenyez hetek óta, ráadásul most egy olyan helyszínre látogatnak, amit már 2014-ben megismerhetett és legjobb Toro Rossóval elért eredményét is itt jegyezhette.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: