DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa megmagyarázta a feltartást

Felipe Massára a Red Bull istálló és szurkolói is megharagudtak, hogy közel fél körön át feltartotta Max Verstappent a futam hajrájában. Így a maradék esélye is elszállt egy támadásra a győzelemért.

A rutinos brazil pilóta utólag elmagyarázta, miért választotta szét hosszú másodperceken át egymástól a győzelemért csatázókat. A Williams-pilóta Lewis Hamiltont még nagy veszteség nélkül el tudta engedni a célegyenesben, utána azonban a hetes kanyarig várt, amíg elengedte maga mellett Max Verstappent.

Ez a késlekedés Verstappennek a halvány győzelmi reményeinek elvesztését jelentette, ugyanis ez idő alatt a brit már messze járt és nem volt befogható. „Éppen az volt a probléma, hogy Lewis a célegyenesben ért utol, őt még veszteség nélkül hagyhattam lekörözni, utána viszont jön az S-kanyarok sokasága” – kezdte magyarázatát Felipe Massa.

„Lewis mögött voltam, először nagyon közel, de kezdtem lemaradni, de akkor már tudtam, hogy a hetesben elengedem Maxot is. Ezt így is tettem, de az első szektort végig kellett csinálnom, mert ott óriási veszteség nélkül félreállni szinte lehetetlen, ne feledjük, hogy közben harcoltam Fernando Alonso ellen az utolsó pontszerző helyért” – tette hozzá a brazil.

A Williams-Mercedes nem találta a tempót Suzukában, ajándék az egy pont is Massától


„Értem, hogy ez volt az utolsó kör és a televízión át jó csatát láthattak, de öt-hat kanyarral később, az első lehetséges normális alkalommal engedtem a lekörözést. Egy pont sokkal jobb, mint nulla, erre is figyelnem kellett. Így a Renault-val és a Toro Rossóval szemben újabb pontelőnyt szereztünk. Igaz, ettől még végig szenvedtem a versenyen. Nem volt meg a tempóm az autóval, emiatt csalódott vagyok, a gumikopás valamiért rettentően nagyfokú volt, az abroncsokkal harcoltam a teljes versenytávon” – zárta gondolatait Massa.

Massának idén ez nem az első hasonló esete volt lekörözésnél, Sebastian Vettel kétszer is panaszkodott a brazilra, hogy az utolsó körökben az első helyért harcolva nem engedte el őt időben a brazil, ebből az oroszországi eset lett látványosabb. Helmut Marko szerint a brazilnak most már vissza kellene végre vonulnia.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: