DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Palmer tiszteletben tartja a Renault döntését

Lehetséges, hogy a Japán Nagydíj volt az utolsó Jolyon Palmer számára az F1-ben, hiszen a következő hétvégétől Carlost Sainz veszi át a helyét a franciáknál. A brit érzéseiről beszélt a futam után.

Suzukában biztossá vált, hogy Jolyon Palmert idén már nem láthatjuk a Formula-1 mezőnyében, hiszen a Renault bejelentette, hogy Austinban már Carlos Sainzcal állnak rajthoz. A franciák közleménye szerint közös megegyezés született Jolyon Palmer és közöttük az elválásról. 

A brit pilóta ésszerűnek tartja, hogy a Renault már 2017-ben beülteti a spanyolt az autójába: „Elég világos a helyzet. Carlost leigazolták a következő évre, és Cyril is elmondta, hogy már idén szeretné őt beültetni az autóba. A mostani verseny után van néhány hét szünet, tehát nem csodálom, hogy erre most jött el az idő.”

 palmer-tiszteletben-tartja-a-dontest-2017



„Kicsit különös volt ez a hétvége annak tudatában, hogy az utolsó hétvégét töltöttem a csapattal. Már harmadik éve dolgoztam együtt velük. Sajnálom, hogy Austinban már nem lehetek mellettük” - folytatta egy kissé érzelmesebben Palmer.

A Renault pilótája szép szavakkal búcsúzott csapatától: „Ennek ellenére tiszteletben tartom a döntésüket, és a legjobbakat kívánom nekik a jövőben. Most különválnak útjaink, és valami mást fogok csinálni a későbbiekben. Amikor felülök a hazafelé tartó gépre, valószínűleg felfogom majd, hogy nem térhetek vissza a Renault-hoz, és talán az F1-be sem többé.”

„Sajnálatos, de tovább fogok lépni. Van még néhány lehetőség az életben, és most meg kell találnom a megfelelőt. Az F1-ben az ilyen dolgok megtörténhetnek. Szerettem volna befejezni a szezont, amit elkezdtem, de ez van. Azt hiszem, a csapat jó irányba halad, még ha ez az utóbbi eredményeken nem is látszik” - zárta mondandóját Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: