DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: Ami Vettellel történik, szívás

A Japán Nagydíj győztese sem hagyta szó nélkül fő riválisa balszerencse-sorozatát: sajnálja, hogy Sebastian Vettel önhibáján kívül került nagyon távol bajnoki reményeitől.

Lewis Hamilton elmondása szerint nem is álmodott arról, hogy a Japán Nagydíj után 59 pont előnnyel áll a ponttáblázat élén: a különbség három versennyel korábban mindössze 3 egység volt, csakhogy Sebastian Vettel elképesztő pechszériába került, rajtbalesetben kiesett Szingapúrban, időmérős motorhiba miatt utolsó helyről indult Malajziában, Japánban pedig újra az erőforrás okozta nullázását. Hamilton suzukai győzelmét követően riválisáról beszélt:

„Nagyon balszerencsés mostanában, és nem a saját hibájából fakadóan. Amikor ilyen dolgok történnek, megbízhatósági problémák, az szívás. Ezek a motorok annyira komplexek” – mondta Hamilton a versenyt követő sajtótájékoztatón. Az összetett hibrid erőforrásokban valóban sok hibalehetőség rejlik, de a Ferrari elmondása szerint a kiesést ezúttal egyszerűen a gyújtógyertya okozta.



A negyedik világbajnoki címe felé nagy lépést tevő Mercedes-pilóta, akárcsak a dobogón, kiemelte, hogy a W08 megbízhatósága a Ferrarival ellentétben egész évben kiváló volt, ennek köszönhetően áll ott, ahol: „Én azt látom, hogy a mi srácaink fenomenális munkát végeznek, a legnagyobb aprólékossággal, hibátlanul folytatnak le minden procedúrát és folyamatot a gyárban. Ezért köszönettel tartozom minden gyári dolgozónak, Brixworthben és Brackley-ben egyaránt a csodálatos munkájukért. Remélem, büszkék rám.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: