DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Vettel: Fájdalmas, ami történt, de meg kell védenem a csapatot

Sebastian Vettel már a futam közben nyilatkozott a Ferrari újabb sanyarú hétvégéjéről, miután a Japán Nagydíjról már az első körökben kiesett egy az utolsó pillanatban észlelt műszaki hiba miatt.

A Ferrari szerelői már a rajtrácson kezdtek el ügyködni a második helyen álló német autóját, miután a gyújtással adódtak gondok az SF70H-ban. Először úgy tűnt, hogy sikerült megoldani, hiszen Vettel rendben elindult a felvezető körre, ám a rajt után sorra kezdték el előzgetni őt a riválisok, és az autó teljesítményhiánya miatt kénytelen volt feladni a futamot.

vettel_1



„Nem érdemes kritikusnak lenni, különösen akkor nem, amikor a dolgok rosszul mennek, hiszen ez is része a munkánknak” - próbált higgadt maradni Vettel első nyilatkozata során. „Úgy érzem, meg kell védenem a csapatot: eddig elképesztő munkát végeznek, még ha az utóbbi két verseny keserédesre is sikerült a megbízhatósági gondok miatt. De hát néha ez ilyen. Persze pillanatnyilag fáj, ami történt, és mindannyian csalódottak vagyunk, de most hazamegyünk, pihenünk és teljes erőbedobással vágunk neki az utolsó négy versenynek, aztán majd meglátjuk, mi történik.”

Ha Lewis Hamilton elegendő ponttal távozik Suzukából, Vettel akár már a következő hétvégén, Austinban elveszítheti matematikai esélyeit is az idei bajnoki cím megszerzésére, de a német még nem akar még a jövő évi új próbálkozásról beszélni.

 

„Nem tudom, elvégre még idén is van esélyünk, de sok múlik már azon is, hogy hogyan ér véget a mai nap” - nyilatkozta nagyjából a Japán Nagydíj fél távjánál. „Versenyről versenyre javulunk, és szerintem sokkal messzebbre jutottunk ebben az évben, mint azt az emberek hitték. Ezek mind pozitívumok, de persze a mai nem az a nap, amikor a pozitív dolgokról kell beszélni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: