DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Vettel: Mostanában elég jók a rajtjaink…

Bajnoki riválisa, Lewis Hamilton mellől, az első sorból vághat neki a Ferrari német versenyzője az F1-es Japán Nagydíjnak: a négyszeres vb-első az időmérős hátrány ellenére is kifejezetten bizakodó.

Míg a legutóbbi két helyszínen, Szingapúrban és Malajziában is a Ferrari tempója tűnt jobbnak, Suzukában a Mercedes uralta az időmérőt: Lewis Hamilton elhódította a pole-t, míg Valtteri Bottas lett a második. Utóbbi azonban öthelyes rajtbüntetést kap, így Hamilton nagy bajnoki riválisa, Sebastian Vettel indulhat a második kockából.

vettel-ferrari-suzuka-2017-1



A német már a kockás zászló utáni villáminterjúban is elmondta, hogy extra kockázatot vállalt a kvalifikáció végén, s bár ez sem volt elég Hamiltonék megszorongatásához, a német több dologban is bízik a vasárnapi futamot illetően:

„Az utolsó Q3-as körömön kicsit többet vállaltam a kelleténél. Valtteri a büntetése miatt nem jelentett fenyegetést, ezért rizikóztam, de nem fizetődött ki” – idézi a ferrarist a Motorsport.com szakoldal. „De így is elégedett vagyok a mai harmadik hellyel és a holnapi első sorral, a rajtjaik az utóbbi időkben elég jók voltak. Az autó egyensúlya is egyre jobb és jobb. Teljesítmény terén ugyan van egy kis hátrányunk, de az autó jobb lesz a futamon.”

Amikor arról kérdezték, mit szól a fő rivális feltámadásához, így felelt Vettel: „Nem tudom, milyen lesz a tempójuk. Eléggé hullámzóan teljesítenek: múlt héten nem voltak túl gyorsan, most viszont látszólag újra rendben vannak. Ami minket illet, általában erősebbek vagyunk versenytávon, mint az időmérőn, szóval meglátjuk, mit tudunk tenni a startnál és a futamon” – fogalmazott a német, aki hozzátette: nem ideális, hogy csapattársa, Kimi Raikkönen váltócsere miatt hátrébbról indul és így nem tud hatékonyan segíteni neki, de elmondása szerint Sepangban megmutatta, hogy a Ferrariban megvan a tempó egy komoly felzárkózáshoz is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: