DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel nem haragszik Strollra

Sebastian Vettel a Malajziai Nagydíj levezető körében nagyon ritkán látható balesetet szenvedett, miközben el akart haladni Lance Stroll autója mellett. A német pilóta nem haragszik, de valójában nincs is miért.

Elképesztő jelenetnek lehettek tanúi Malajziában a múlt hétvégén a nagydíj levezető körében. A negyedik helyen végző Sebastian Vettel lassú tempóval haladt, ahogy a mezőny minden tagja is, amikor az ötös kanyar külső ívére ment, hogy felszedjen egy kis gumitörmeléket az autójára. A manőver azonban nem sikerült éppen jól.

A még lassabban guruló Lance Stroll ugyanis nagyon enyhén szintén kifelé húzott éppen, Vettel pedig túl szorosan kormányozta a Williams mellé autóját, így a kanadai jobb első kereke telibe találta a négyszeres világbajnok bal hátsóját, ami teljesen ki is tört a helyéről.

Egy ideig még az is kétséges volt, hogy megúszta-e Sebastian Vettel sebességváltója az esetet, azóta a Ferrari nyilvánosságra hozta, hogy Maranellóban bevizsgálták az eszközt és semmilyen rendellenességet nem tapasztaltak, valószínűleg nem sérült az egység, így továbbra is gond nélkül használható.

Vettelt nem büntetik a jelek szerint, ő pedig nem haragszik Strollra


„Nem veszem személyesen magamra az esetet. Stroll valószínűleg ugyanúgy meglepődött az ütközésen, mint én magam. Úgy gondolom, egyszerűen nem nézett bele a tükörbe, nem számíthatott rá, hogy éppen ott haladok el” – nyilatkozta a koccanásról Vettel Suzukában.

„Azt mondta, ő is csak gumitörmeléket akart gyűjteni, márpedig azt a versenyvonalon nem tudja megtenni, ezért váltott ívet. Azért ilyenkor szükséges lenne alaposan körülnézni, hogy mi a helyzet mögöttem és mellettem” – tette hozzá Vettel. A német pilóta szerencséjére sem a váltócseréből (legalábbis egyelőre úgy tűnik) és az utána következő taxizásból sem lesz büntetés. Az összetört autóba ugyanis a német pilóta nem tette vissza a kormányt sem, sőt felült Pascal Wehrlein Sauberjének oldalára, aki visszaszállította a bokszba.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: