DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren már megegyezett Alonsóval?

A McLaren csapatfőnöke, Eric Boullier nagyon erős utalást tett arra, hogy Fernando Alonso megtartja helyét a wokingi istállónál és jövőre is együtt indulnak harcba a jóval nagyobb célokért.

Jenson Button ellátogatott Japánba és beszélt is a versenyzési kedvének visszatértéről, valamint arról is, hogy a Formula-1-be nem kíván visszatérni, ám egy másik versenysorozatban egy teljes szezonon át nagyon szeretné megméretni magát. A McLaren részéről elhangzott, hogy egyébként sincs szabad ülésük a 2009-es világbajnok számára.

Ez a megjegyzés nagyon erősen valószínűsíti, hogy a várakozásoknak megfelelően Fernando Alonso megegyezett a McLaren-Renault-val, hogy az idény végén lejáró szerződését 2018-tól meghosszabbítja jelenlegi csapatával, de már Honda-motorok nélkül. Egybecseng a feltételezés azzal, hogy a spanyol bejelentette, hogy a Japán Nagydíj után már szeretné bejelenteni, mihez kezd a jövő évben.

Fernando Alonso szerződése valószínűleg készen van, csak a hivatalos bejelentés várat még magára


Hogy milyen a kapcsolat a McLaren és Jenson Button között? „Úgy vélem, hogy egy teljes idényes szerződésre vágyik valahol, de nálunk sajnos nincs jövőre már szabad hely. De ő a nagykövetünk, nagyon szeretnénk továbbra is vele dolgozni és a csapatunkban tudni egy olyan szerepkörben, ami mind neki, mind az istállónak kedvező és illik hozzánk” – nyilatkozta Eric Boullier.

Hogyan állnak a tárgyalások Fernando Alonsóval? „Nem hiszem, hogy nehéz dolgunk lesz véglegesíteni. Még néhány részletet kell átbeszélnünk, de mindkettőnk részéről megvan a nagyon erős szándék. Rövidesen mindent véglegesítünk. Eddig is úgy éreztük, hogy meg tudjuk győzni Fernandót a maradásról. Ha a Red Bull képes versenyeket nyerni a Renault-val, akkor nyilván ő is úgy érzi, hogy a francia motor elég a győzelmekhez” – tette hozzá a csapatfőnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: