DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Vettel: A Mercedesen múlik, nyerünk-e

Öt versenyen a Ferrarinak jóval több pontot kellene szereznie a fő riválisnál, de Sebastian Vettel töretlenül hisz a bajnoki címben. Az üldöző szerint nem fontos, milyen módon tudja visszaelőzni Hamiltont, ha végül sikerrel fog járni.

Háromról 34 pontra nőtt Sebastian Vettel lemaradása az egyéni világbajnokságban két verseny alatt, a nem is olyan rég közel egyenlőnek tűnő esélyek így Lewis Hamilton és a Mercedes irányába billentek. Vettel változatlanul elhiszi, hogy megszerezheti ötödik világbajnoki címét 2017-ben:

„Továbbra is hiszek abban, hogy van esélyünk, és bizonyos akarok lenni abban, hogy ezt ki is használjuk” – idézi a gpupdate.net Vettel nyilatkozatát a Japán Nagydíj előtt, melyet pályafutása során négyszer is megnyert. „Az utóbbi két évben nem voltunk elég versenyképesek ezen a pályán, de az idei más lehet. Nem vagyok szűklátókörű, de meggyőződésem, hogy erős csomagunk van. Azonban öt verseny hátravan még a bajnokságból, és le vagyunk maradva a pontversenyben. A végkifejlet azon is múlni fog, mit csinálnak a riválisaink.”



Utóbbi gondolatát egy másik megszólalásban részletesebben is kifejtette. Ebből az szűrhető le, hogy Vettel akkor sem örülne kevésbé, ha a Mercedes kieséseinek köszönhetően lehetne csak világbajnok: „Annyira le vagyunk maradva, hogy az számít, mit fog a Mercedes csinálni. Azt hiszem, az egészen egyértelmű, hogy nekünk a tőlünk telhetőt maximumot kell majd hoznunk. Ha megnézzük a bajnokságot, sokkal több pontot kell szereznünk náluk. Hogy hogyan sikerül, az nem számít, amennyiben sikerül. A legegyszerűbb, ha megtaláljuk az optimumot, ideális esetben sok versenyt megnyerünk, akkor pedig lesz esélyünk.”

Nem hagyható ki a számításból az sem, hogy az SF70H is meghibásodhat, mint ahogyan az előző hétvégén történt, amikor mindkét Ferrari motorhibát szenvedett, melyek oka még most sem teljesen ismert: „Vizsgáljuk az autókkal adódó problémákat, és úgy gondolom, eléggé megértettük őket. A folyamat azonban továbbra is tart, hogy teljes képet kapjunk arról, mi történt. Legalább azt jó hallani, hogy a sebességváltóm rendben van” – célzott arra, hogy a Malajzia után felmerülő egyik kétely tisztázódott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: