DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Raikkönen Japánban már valóban győzelemre törne

A finn pilótának komoly esélye volt az első helyre Malajziában, azonban önhibáján kívül el sem tudott indulni a futamon- 2007 F1-es bajnoka bízik benne, hogy Suzukában már nem fog ilyen problémák miatt fájni a feje.

Sebastian Vettel versenyen mutatott tempója megmutatta, hogy a Ferrari győzelmet szalasztott el motorhibáival Sepangban - ráadásul a második helyre kvalifikáló Kimi Raikkönen autójában a rajt előtt fedezett fel problémát a csapat, így a finn a bokszból követhette végig a Malajziai Nagydíj eseményeit. „Megértettük, hogy mi romlott el, és ki is javítottuk” - idézte a Motorsport a Jégembert, Sebastian Vettel gondolataival összhangban. „Senki sem tudja biztosra ígérni, hogy nem fog ismét megtörténni, de kételkedek benne, hogy így lesz majd. Soha sem lehet tudni.”



Raikkönen bízik benne, hogy a Ferrarinak Suzukában is meglesz a tempója ahhoz, hogy az élen harcoljon, bár ehhez az kell, hogy a kirakós minden eleme a helyén legyen. „Fejlődött az autónk, a sebességünk, de előbb-utóbb mindenki megteszi ezt” - mondta a finn. „Egyedül az számít, hogy ki tud kicsivel többet tenni másoknál. Néhány pálya egyes csapatok számára jobban fekszik, mint másoknak.

„Úgy vélem, eléggé magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy az autónk úgy fog teljesíteni, ahogyan az utóbbi időszakban. Hogy ez az első, a második, vagy a negyedik helyre lesz-e elég? A három élcsapat nagyon közel van egymáshoz. Ahhoz, hogy az élen harcoljunk, mindennek klappolnia kell. Boldogak vagyunk, hiszen tudjuk, hogy ha minden tökéletesen alakul nálunk, jó esélyünk van erre. Az autónk elég jól teljesített mindenütt” - nyilatkozta pozitívan a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: