DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Vettel: Nem lesznek változások a Ferrarinál

Malajziában technikai hibák sora sújtotta a maranellói F1-es gárdát, melyet követően elnökük változásokat helyezett kilátásba - Sebastian Vettel azonban nem tud ilyesmiről, és úgy véli, a jelenlegi rendszerben is felül tudnak kerekedni problémáikon.

A nullpontos Szingapúri Nagydíj után Malajziában is visszafogottan teljesített a Ferrari, itt azonban már nem foghatták másra a lebőgést. Sebastian Vettel szombati motorhibája után csak a mezőny végéről indulhatott, és kapaszkodott fel a negyedik pozícióig, Kimi Raikkönen azonban nem tudta dobogóra váltani első soros rajthelyét, és már a rajt előtt feladni kényszerült a versenyt. A problémákat látva Sergio Marchionne elnök kissé berágott, és állítólag személyi változásokat helyezett kilátásba csapaton belül.



„Én is hallottam ezt, de nem tőle, hanem a sajtóból, szerintem csak kiragadták a kontextusából a mondanivalóját” - idézte Vettelt a Motorsport. „Ami viszont a pályán történik, az ott történik. Azért, ami Szingapúrban történt, szerintem nem kell felelősségre vonni senkit sem.”

„Malajziában problémával szembesültünk, amely az utunkba állt Kimivel, és természetes, hogy próbálod megérteni, miért, ahogyan az is, hogy az embereink váltják egymást. De tudva, hogy mi folyik nálunk, nincs pánik, és válaszreakciót sem tervezünk. Talán véletlen egybeesés történt az interjúnál, de ahogyan én tudom, semmi komoly nem fog történni.”

A Ferrari folyamatosan vizsgálja Vettel és Raikkönen sepangi problémáinak okait, melyet a német is megerősített. „Még csak néhány nap telt el azóta, néhány elemet visszaküldtünk, hogy teljesebb képet kapjunk róluk, de biztos vagyok benne, hogy már nem lesz velük baj.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: