DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Nagy dilemma a Mercedesnél a Japán Nagydíj előtt

Az F1-es konstruktőri pontverseny listavezetője természetesen első számú esélyesként érkezett meg a felkelő nap országába, de még mindig nem tudják, hogy Lewis Hamilton autóján is bevessék-e a legújabb aerodinamikai frissítéseket.

A Mercedes Sepangban mutatta be legújabb aerodinamikai csomagját, melyet elvben mindkét pilóta igénybe vett, ám Lewis Hamilton az időmérő előtt a régire váltott, és meg is szerezte a pole-t a versenyre - több mint hét tizedet adva csapattársának. A versenyen még nagyobb volt közöttük a különbség, Valtteri Bottas pedig egyértelműen az újításokra fogta a visszaesést. Gyors kanyarjai miatt Suzukában kiemelt fontossággal bír a hatékony aerodinamika, de Hamilton még mindig nem tudja, hogy melyik csomaggal fog rajthoz állni vasárnap.

„Még nem döntöttük el, folyamatosan tárgyalunk erről a csapattal” - idézte a brit pilótát a Motorsport. „A srácok el szeretnének indulni egy adott irányba, én viszont hezitálok, és a másikat tartom helyesnek. Nagymértékben bízom a csapatban, és tudom, hogy ők is olyannyira győzni szeretnének, mint én, ezért együtt fogunk dönteni, és biztosítani, hogy a helyes irány mellett tettük le a voksunkat. Mindig fontos, hogy kihívásokat támasszunk egymás felé, én pilótaként folyamatosan ezt teszem.”



„Ők ismerik a számokat, de még sokszor akkor is ellent mondok, amikor az eredmény egyébként tökéletes - mert a tökéletes számok nem mindig a legjobb érzést eredményezik a pályán. Azt hallottam, hogy pénteken esni fog, amely egy kicsit nehézzé teszi a helyzetet számunkra, menjünk bármilyen beállítással. Valószínűleg a nap végén fogunk döntést hozni, akkor lesz még egy megbeszélésünk a csapattal.”

Hamilton korábban elmondta, hogy a Malajziai Nagydíjat követően egyértelművé vált számára, hogy a csapatnak milyen beállításokat kell alkalmaznia Japánra, most azonban kételkedik abban, hogy mi lenne a helyes irány. „Teljes mértékben megbízom az autóban, de még most sem tudom, hogy hol miként fog teljesíteni. Hogy hol lesz jó, mint például Silverstone-ban, vagy kevésbé, mint Malajziában és Szingapúrban.”

„Nézzük csak meg a legutóbbit: messze el voltunk maradva, aztán mégis pole-pozíciót szereztünk. Sikerült összehoznom egy remek kört, de nem tudtam, honnan varázsoltam elő. Ha úgy állunk egy versenyhez, hogy tudjuk, mi fog történni, az botorságra vallana. Szeretem az érzést, amikor megérkezünk, és nem tudjuk, hogy mi lesz majd.”

„Persze vannak hírek, melyek szerint le vagyunk maradva, de ez nem igaz. Még mindig vezetjük a bajnokságot, remek autónk van, minden versenyen egyre többet próbálunk megtudni róla, mert mindig belekerül valamilyen új dolog a képletbe, amely kihívást állít elénk” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: