DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Hamilton: Unalmas, ha minden hétvége tökéletes

Az F1-es pontverseny éllovasától távol áll, hogy elbízza magát a a bajnoki címet illetően, sőt, nagyon örül neki, hogy meg kell küzdenie közvetlen riválisaival a győzelemért.

Lewis Hamilton az utóbbi két verseny során 31 ponttal növelte előnyét Sebastian Vettellel szemben, így 34 egységgel vezet - a brit azonban nem akar biztosra játszani a hátralévő futamokon, még akkor sem, ha megtehetné. „Nincsenek illúzióim - bár most előnyben vagyunk, folyamatosan oda kell tennem magam. Addig nincs vége, amíg nem kell többé maximumot nyújtani” - idézte a BBC a Mercedes pilótáját.



„Még nagyon sok pontot lehet szerezni, és a korábbi években láttuk, hogy gyorsan meg tudnak változni a dolgok. Bízom benne, hogy ha a másik oldalnak áll a zászló, lesz bennünk annyi energia, hogy visszatérjünk, oda, ahová kell.” Noha a Ferrari Szingapúrban és Malajziában is gyorsabb volt a Mercedesnél, Sebastian Vettel mindössze 12 ponttal gazdagodott ez idő alatt.

Amikor arra kérték a németet, hogy világbajnoki esélyeit latolgassa, így válaszolt: „Van esélyünk, és ki is akarjuk használni azt. Le vagyunk maradva, ezért minden attól függ, hogy a Mercedes mit fog csinálni. A legjobb formánkat kell nyújtanunk, és sokkal több pontot kell szerezni náluk. Hogy ezt hogyan érjük el, nem számít, amíg sikerül.”

Hamilton örül neki, hogy nem alakul simán az idei bajnokság számára: „Ha az autónk minden hétvégén tökéletes lenne, az unalmassá válna - élvezzük, hogy akadnak kihívóink, és hogy (az autónk) kemény diónak számít. Nem tudom, hogy bárki meg tudná-e jósolni, én biztosra mondhatom, hogy nem tudom, mi fog történni a következő versenyeken. Az utolsó versenyen azt gondoltuk, hogy erősek leszünk, mégsem így történt, de aztán meg tudtuk szerezni a pole-t.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: