DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Amikor egy F1-es futam többet ér egy bajnoki címnél

Pierre Gasly éppen akkor szerezhetné meg a japán Super Formula összetettbeli elsőségét, amikor az F1-nek Austinban lesz jelenése - a francia számára egyértelmű, melyik opciót választaná.

Pierre Gasly hibátlanul teljesítette első éles Forma-1-es hétvégéjét, s bár pontot nem szerzett, elégedetten szállhatott ki autójából az 56 kör végén. Azonban egy másik fronton is komoly kihívás előtt áll, ugyanis mindössze fél pontra van attól, hogy megszerezze a Super Formula bajnoki címét - ám van egy bökkenő: a sorozat utolsó futamát éppen akkor rendezik Suzukában, amikor az F1-es USA Nagydíjat Austinban, így a francia pilótának mindenképp választania kell a két esemény közül.



„Egy bajnoki cím mindig fontos” - idézte Gasly-t az Autosport. „Ha sikerülne megnyernem a Super Formulát a GP2 után, az nagyszerű lenne. De ha versenyezhetnék Austinban, annak még jobban örülnék. Meglátjuk. Ha az F1-ben tudom befejezni az évet, akkor így fogok tenni. Ez a végső célom, ide akarok eljutni, nagyon hasznos tapasztalat lenne. Egyre többet tanulok az autóról, egyre magabiztosabb vagyok benne, így minden egyes kör, melyet a csapattal tölthetek, előnyös lesz a jövőre nézve.”

Azzal, hogy Carlos Sainz a Renault-hoz igazolt 2018-ra, elég nagy a valószínűsége, hogy Gasly-t egész évre leszerződteti a Toro Rosso, különösen annak tükrében, hogy az idei évet is Honda-erőforrással versenyezte végig a Super Formulában. Amikor arról kérdezték a franciát, hogy szóba került-e már a jövő év a csapatnál, így válaszolt: „Nem, még nem beszéltünk róla.”

„Ők tudják, mit gondolok erről. Ha rajtam múlna már aláírtam volna a szerződést. Az egyedüli dolog, amit tehetek, az az, hogy a munkámra koncentrálok, és a tőlem telhető legjobbat nyújtom. A tavalyi év jól sikerült, aztán átmentem Japánba, és megpróbáltam a legjobb lenni ott is. Nagyszerű lehetőséget kaptam a Toro Rossótól, és a topon szeretnék teljesíteni” - tette hozzá Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: