DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gaslynek innentől felfelé, vallja a főnöke

Magától a csapatfőnökétől kapott elismerés múltkori teljesítményéért a francia, akitől pillanatok alatt további fejlődésre számítanak. Gasly eközben egykori honfitársáról emlékezett meg.

A Danyiil Kvjat helyére beugró GP2 bajnok a múlt hétvégi Malajziai Nagydíjjal biztató debütálást tudhat maga mögött. Az időmérő edzésen 15. rajthelyet szerezett meg Sepangban, mindössze másfél tizedmásodperccel elmaradva csapattársától, Carlos Sainztól. Stabil futamot teljesítve 14.-ként intették le, pedig kényelmetlen ülése is hátráltatta a versenyen. Franz Tost csapatfőnök a futamot követően elismerően csettinthetett a teljesítmény láttán. „Pierre fantasztikus munkát végzett” – dicsérte pilótáját. „Várom már, hogy Suzukában láthassam versenyezni, hiszen ezt a pályát már ismeri a japán Super Formula szériájából.”

gasly_malajzia_2017



Sepanghoz képest könnyebb dolga lesz Gaslynek, hiszen a Super Formulában idén már vezetett a klasszikus japán vonalvezetésen. „Lenyűgöző egy pálya több hihetetlen tempós kanyarral és a fantasztikus első szektorral. Annak ellenére, hogy Jules [Bianchi] miatt szomorú helye van a szívemben, ez az egyik kedvenc pályám” – utalt egykori honfitársa sajnálatos balesetére, melynek helyszínére idén tavasszal egy csokor virággal látogatott el. „Nagyon élveztem a Japánban eltöltött időt. Igazából egyre jobban kedvelem, főleg a kultúrájukat, és ahogy az emberek bánnak egymással. Élvezetes volt ezt felfedezni, így várom már az ottani F1-es versenyhétvégét.”

 Gasly mindössze fél pont hátrányban a második helyen áll a japán formulaautós bajnokságban, melynek szezonzárója egy hétvégére esik a Formula-1-es USA Nagydíjjal. Ő maga a bajnoki címet is feláldozná még egy idei F1-es indulásért, ám a végső döntést a Red Bull vezetősége fogja meghozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: