DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen nyomás alatt olyan, mint Vettel

Sebastian Vettel azzal vívta ki az egyik legnagyobb elismerést, hogy nyomás alatt különösen jól teljesít. Max Verstappenről ugyanezt a hasonlóságot állítja csapatfőnöke. Itt az új Vettel?

A Red Bullnál eltöltött közös hat évad során Christian Horner csapatfőnök nagyon jól megismerhette Sebastian Vettel erényeit és gyengéit. Zsinórban szerzett négy világbajnoki címe közül kettő volt sima, kettőt viszont nagy küzdelemben kellett megszereznie. Igaz, az idei évben úgy tűnik, a német is tud hibázni (Baku, Szingapúr) nyomás alatt, de általában arról híres, hogy minél inkább nyomás alatt kell versenyeznie, annál csodálatosabb teljesítményt hozott ki magából az autóban.

A Malajziai Nagydíj után Horner nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel pilótájával, Max Verstappennel kapcsolatban. A holland egyébként a legfiatalabb pilóta a Formula-1 történetében, aki megszerezte második futamgyőzelmét.

„Nagyszerű teljesítmény a csapattól és fantasztikus látni, hogy Max végre megszerezte ezt a nagyon is megérdemelt győzelmet, azok után, amennyi szerencsétlenségen idén keresztülment. Megmondtam korábban is, ha végre megfordul Max szerencséje, az drámai változást hoz. Nehéz elhinni, de igaz, hogy utoljára dobogón még áprilisban állt, Kínában” – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Verstappen is remekül bírja a nyomást?


A főnök komoly hasonlóságot lát Verstappen és Vettel között. „Max teljesen más karakter, mint Sebastian, de mindketten kiemelkedően jó pilóták, ilyen téren pedig vannak hasonlóságok. Vettel erős pontja, hogy a legnagyobb nyomás alatt képes nagyon erős lenni, Maxnek is megvan ugyanez a képessége. Egészen nagyszerűen versenyzett, amikor az első helyért ment és meg kellett azt tartania” – dicsérte pilótáját Horner.

„Láthatjuk, hogy nyomás alatt kiváló szinten versenyez, ebben az évben pedig a teljesítménye, különösen a szombati napokon nagyon meggyőző. Daniel (Ricciardo) is az egyik legjobb, ő pedig igyekszik fölé nőni, így álomszerű a csapat helyzete, ahogy a két pilóta egymást húzza egyre feljebb” – tette hozzá a csapatfőnök.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: