DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Már Alonso szintjén Sepang meg nem énekelt sztárja

Stoffel Vandoorne katasztrofális első fél éve után megtáltosodott, és az elmúlt két futamon két zseniális hetedik helyeket szerzett - sőt, Malajziában egyértelműen jobbnak bizonyult a nagynevű spanyolnál.

Szingapúri hetedik helyét sokan a pálya karakterisztikájának, valamint a különleges körülményeknek tudták be, Stoffel Vandoorne azonban Sepangban is megmutatta, miért igazolták le Jenson Button utódjaként. A belga pilóta hetedik pozícióba kvalifikált szombaton - 122 ezreddel Fernando Alonso előtt -, vasárnap pedig hibátlan versenyzést produkálva ugyanott vitte célba a MCL3-est, sokat segítve a McLarennek abban, hogy év végéig elkapják a konstruktőrök között kilencedik helyen, 14 pontos előnyben tanyázó Haast.



„Ez volt a legjobb teljesítményem azóta, amióta bemutatkoztam a Forma-1-ben” - nyilatkozta Vandoorne az RTBF rádiónak, aki harmadik pontszerzését ünnepelte idén. „Az időmérős hetedik pozíció után nem lehetett többet tenni a versenyen megszerzett hetedik helynél. Egész hétvégén gyors voltam, nem vétettem hibát, nagyszerű hétvége van mögöttem” - mondta a belga, majd hozzátette, kezdi hozni Alonso szintjét.

„Baku és Ausztria óta minden hétvégén Fernandóval harcolok” - folytatta. „Néha egy kicsivel le voltam maradva, és néha, mint például ezen a hétvégén, végig előtte álltam. A csapatnak jót tesz, ha mindkét pilóta a végéig nyomni tudja.” Vandoorne egyébként eddig csak négy alkalommal győzte le csapattársát, sepangi hat pontjával viszont már Alonso előtt áll a tabellán. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: