Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 7. péntek
F1

Felemás verseny a McLarennél

Míg Stoffel Vandoorne folytatta kiváló szereplését a Malajziai Nagydíjon, addig Fernando Alonso inkább hátrafelé lépkedett. A belga élete eddigi legjobb versenyét futotta, Alonso peches volt.

Stoffel Vandoorne ismét aláhúzta a McLaren, közte a Honda egyre javuló teljesítményét, végig stabilan és gyorsan autózva a hetedik helyen végzett, megismételve ezzel pályafutása legjobb eredményét. Ráadásul ezzel a világbajnoki összetettben csapattársa, Alonso elé került.

„Eddig ez volt életem legjobb versenye a Formula-1-ben. Egész hétvégén gyorsak voltunk és magabiztosan éreztem magam a versenyautóban. Amikor a kvalifikáción megszereztük a hetedik rajthelyet, nem voltunk biztosak benne, hogy a versenytempónk is hasonlóan jó lesz. Így, hogy behoztam az autót hetediknek, igazán nagyszerű eredményt értünk el” – örvendezett Stoffel Vandoorne, aki valóban kiváló teljesítménnyel rukkolt elő Szingapúr után újra.

„A rajt után tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz magunk mögött tartani a Force Indiákat és a Williamseket, Perez el is tudott menni. Onnantól azonban stabilan jó tempót futottam, keményen nyomtam neki minden körben, hogy megőrizzem az előnyömet Stroll-lal szemben és ez sikerült is a leintésig” – tette hozzá Vandoorne.

Vandoorne kiváló eredményt ért el, Alonso a rajtnál peches volt


Fernando Alonsónak nagyobb reményei lehettek a versennyel kapcsolatban, de végül nem sikerült a pontszerzés sem, a 11. helyen végzett a spanyol. „Igen, jobb napom is lehetett volna, de sajnos a rajtnál nem jól helyezkedtem, a két Williams pont előttem ért össze, emiatt több pozíciót is veszítettem. Folyamatosan egy lassabb csoportban ragadtam, amelyiknek nem volt meg a kellő tempója, de előzni nem volt esélyem” – elemezte a futam kezdeti szakaszát a kétszeres világbajnok.

„Remélhetőleg Japánban ismét a jobb formánkat mutatjuk” – tette hozzá Alonso. Sebastian Vettel a rádión panaszkodott a hajrában, hogy könnyebben is elengedhette volna őt a spanyol a lekörözéskor. Hogyan látta ezt Alonso? „Kék zászló, kék zászló, vagy valami hasonló hangzott el, ugye? Még nem néztem vissza tévén az esetet, de az autóban ülve úgy tűnt, hogy rendben volt a dolog. Korábban is rengetegszer halljuk tőle a kék zászlózást, ez gondolom megint egy volt a sok közül” – utalt Vettel panaszkodására Fernando Alonso.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?